A Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornatermében zajlott a Megyei Gyermek Bajnokság döntő mérkőzése, ahol a tapolcai kosarasifjak az addig veretlen ajkai csapatot fogadták május 25-én.

 

 

A nagy számban idelátogatók nem egy hétköznapi összecsapást láthattak, hiszen mindkét fél elszántan küzdött, hogy a tabella élén végezzen. A vendégek jobban “pörögtek” a játék nagy részében: három negyeden keresztül magabiztosan uralták a játékot, a hazaiak igyekeztek, de több helyzetet nem sikerült kosárra váltaniuk. A negyedik negyedben viszont olyan hajrát produkáltak Szita Ákos vezetésével, ami nemcsak a nézőket, hanem az ellenfelet is teljesen meglepte. Amíg a Sárkányok az utolsó játékrészben – kiváló arányú helyzetkihasználással – közel harminc pontot szereztek, addig az ellenfél csak ötöt hozott össze, így a végére tíz ponttal maradtak alul az ajkaiak.

A tapolcai csapat ezzel a fordulattal örvendeztette meg és szolgálta ki a lelkes rajongótáborát, akik hangos ovációval ünnepelték a győzelmet és egyben a bajnoki címet is.

A Sárkányok mérlege: hét győzelem, egy vereség.

Tapolcai Sárkányok – Ajkai Kosárlabda Utánpótlás SE 75:65

Edző: Kovács Kristóf és Németh Katalin

 

 

Ugyanezen a helyszínen győzött a megyei döntőben, Tapolca U18 korosztályos lánycsapata az ajkaiak és balatonfűzfőiek ellen, május 26-án.

Az Oroszlánok az ajkaiakkal szemben tetemes előnyre tettek szert a mérkőzés elején: összeszedetten, pontos kosarakkal irányítottak, így a végeredmény sem volt kétséges.

Tapolcai Oroszlánok – Ajkai Kosárlabda Utánpótlás SE 62:34

 

A fűzfői csapat ellen az első negyedben egy kis hátrányból indultak ugyan a tapolcaiak, de a mérkőzés többi részében a játékosok csiszoltak a helyzetkihasználáson és példás játékkal huszonkettő ponttal nyertek.

A tapolcai lányok veretlenül hat győzelemmel zárták a bajnokságot.

Tapolcai Oroszlánok – Fűzfői AK 69:47

Edző: Csikós Tibor

 

A vármegye csúcsára küzdötték magukat a tapolcai Sárkányok és Oroszlánok

| hírek, sport |