04.07. U16-os Regionális Fiú Kadett Bajnokságban a Tapolcai Sziklák és az Ajkai Kosárlabda Utánpótlás SE mérkőzött a Csermák József rendezvénycsarnokban.

 

 

Az első és második negyedben a tapolcaiak játéka dominált – a szoros emberfogással, lepattanók megszerzésével olyan előnyre tettek szert amivel nem tudott mit kezdeni az ellenfél. A harmadik negyedben fej-fej mellett születtek a kosarak majd az Ajka egy-két váltással, labdacsenéssel fel tudott zárkózni, izgalmassá téve a végjátékot.

A negyedik negyedet a játék elejéhez hasonló összeszedettséggel irányították ismét a kékek, az ajkaiak több labdát is elvesztettek így a hátrányuk behozhatatlanná vált.

A gyors iramú mérkőzésen – az egyéni teljesítményekben gazdag – tapolcai fiatalok megérdemelten győztek 84:68-ra.

Második mérkőzésen az ajkaiak 80:37 arányban verték meg a Dávid Kornél Akadémiát.

A harmadik összecsapáson a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia/B ellen a tapolcaiak jól kezdtek, több labdát is megszereztek, amiket aztán sorra sikerült pontokra váltani. A játék 3/4-ig tetemes előnyre tettek szert, ami aztán megmaradt az összecsapás végéig. Iramban túlszárnyalta az első két mérkőzést, mindkét oldalon igyekeztek magukból kihozni a maximumot. elszántságból nem volt hiány. A fiatalabbak is megmutathatták tehetségüket az idősebbek ellen és tisztesen helytálltak amennyire fizikumuk engedte. A játékosok közül Hegyi Márk és Keller Adrián nyújtotta a legjobb teljesítményt. Edző: Csikós Tibor

 

A Megyei Lány Serdülő Bajnokságban is haraptak a Párducok.

A III. fordulóban, a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában, a tapolcai párduclányok szinte hiba nélkül játszva hengereltek az U14-es korosztályban.

Tapolcai Párducok – Veszprémi SC 91:16

A második mérkőzésen a KWBC Körmend nagy arányban győzte le a Fűzfői AK-t: 80:14 lett a végeredmény. A forduló III-IV. helyéért kiélezett küzdelemben a Fűzfői AK 51:50-re kerekedett felül a Veszprémi SC csapatán. A döntőben a Tapolcai Párducok nyertek: 61 kosarat dobtak a körmendieknek, 36 ellenében. Ez már a 6. győzelmük a tapolcaiaknak akik veretlenül állnak a tabella élén. Edző: Csikós Tibor /ks/ fotó: facebook/

 

KOSÁRLABDA – Gördülő Tapolcai Sziklák, harapós Párducok

| hírek, sport |