A hétvégén zajló, megyei női kézilabda bajnokságban a Tapolcai VSE, az Úrkút SK csapatát fogadta.

 

 

A kezdeti nehézségek után – pontatlan passzok, eladott labdák – a félidő közepétől sikerült felzárkózni a vendégekhez és némi összeszedettség kezdett kirajzolódni a támadójátékban. A védekezést illetően sajnos továbbra is akadtak hiányosságok, amit az ellenfél többnyire igyekezett kihasználni. A tapolcaiak erre reagálva keményebb “harcmodorra” kapcsoltak, aminek köszönhetően egyfajta küzdelem és kiállítások sorozata történt mindkét oldalon. Így 3 gólos hátrányból valamint 3 mezőnyjátékossal – 4 ellen – indult a hazai csapat a második félidőben. Úrkút egyenletes, magabiztos játékával – elsősorban a szélen – nehéz ellenfélnek bizonyult. A tapolcai lányokon látszott az akaraterő, de a támadások továbbra is csak hellyel-közzel sikerültek. A félidő második felében felerősödött Tapolca a mezőnyjátékban, majd több gól is született főként átlövésekből. A mérkőzés végére már csak egy góllal vezettek a vendégek, ekkor támadásukat lefülelték, majd az oldalról indult kontrát követően a kapura törő hazai támadó büntetőt harcolt ki. A feszültség a maximumra nőtt, a 7 méterest pedig sikerült értékesíteni, amelyet hatalmas ováció követett.

A hazaiak közül Percze Dzseni kimagaslóan szerepelt, gólra váltva helyzeteinek nagy részét és ezzel tartva a lelket a csapatban.

A tapolcaiak helytálltak szerves egészként és megmutatták, hogy nem lehet őket félvállról venni többgólos előny mellett sem. Tapolca VSE-Úrkúti SK 25:25 /ks/ fotó:facebook/

 

A feladás ismeretlen szó – Tapolca VSE-Úrkúti SK 25:25 

| hírek, sport |