Április 6-a nyáriasan meleg napján fogadta hazai pályán a TIAC a szinte “testvéreknek” számító badacsonytomaji focistákat.

 

 

A lelátóról közel 200-an nézték végig ezt a nem hétköznapi párharcot. A félidő első felében a már több támadást is végrehajtó hazaiak pontos passzokkal próbálták átjátszani a középpályát. Horváth R. sikeres lövése után a 24. percben sikerült megszerezni a vezetést, de a tapolcaiak nem sokáig örülhettek, ugyanis 2 perc múlva egyenlítettek a vendégek Hegedűs M. révén. Ráadásul a 35. percben egy beadást követően Mékli A. találatával Badacsonytomaj fordított az eredményen. A további komolyabb történéseket a fiúk a következő játékrészre tartogatták.

Hátrányból indultak tehát neki a hazaiak a második félidőnek, de ez cseppet sem vetette vissza a harci morált.

Tóth Á. az 52., majd Makacsek-Molnár M. az 57. percben szereztek gólt, megfordítva ezzel az állást. 8 perc elteltével azonban jött a fekete leves: tomaji szélső megiramodás után beívelték a játékszert, melyet Rosta D. kapushoz illő mozdulattal ütött félre, megállítva a támadást. A dicséret piros lap formájában érkezett. A büntetőt Mékli A. magabiztosan lőtte a kapuba (3:3). Szerencsére a TIAC csapatát nem zavarta meg a kiállítás, a továbbiakban is megtornáztatták az ellenfél hálóőrét. Ez olyannyira sikeres volt, hogy a tomaji kapus nem ért oda a labdához, mely szituációból egy ostrom következett, de ezek rendre elakadtak egy lábban vagy más akadályban, mígnem az utolsó (Makacsek-Molnár M. lövése) túljutott a gólvonalon. Ezzel, a rendes játékidő utolsó percében szerzett góllal nyert végül Tapolca, a nézők nem kis örömére, megelégedésére.

A TIAC megmutatta, hogy emberhátrányban is össze tudja szedni magát, ami egy újabb lépcsőfokot jelent a további előrejutásban.

TIAC VSE – Badacsonytomaji SE 4:3

 

Egy csipetnyi öröm – TIAC VSE – Badacsonytomaji SE 4:3

| hírek, sport |