Nem telik el hétvége, hogy ne lépnének pástra a Tapolca Vívóklub párbajtőrözői akár hazai vagy nemzetközi versenyeken. Az elmúlt hetekben minden korosztály képviseltette magát kisebb-nagyobb versenyeken és szép sikereket hoztak haza klubjuknak és a városnak.

 

Kisbéren az Avengarde Kupán 27 versenyzővel léptek pástra a tapolcai vívók és 15 éremmel tértek haza. Versenyről versenyre látszik a fejlődés az utánpótlás korcsoportos gyerekeknél. “- Ezek a szárnyaikat bontogató tehetségek a legjobb példák arra, hogy a rendszeres és becsületes munka előbb – utóbb, de mindig kifizetődik.

 

Éremeső a kisbéri versenyen fotó: helyszíni

 

Miközben a fiatalok Kisbéren küzdöttek, a nagyok ugyanazon a hétvégén, Budapesten a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban léptek pástra felnőtt Magyar Kupán. Itt az éremre még sokat kell várni, viszont ne felejtsük el, hogy ebben a mezőnyben, a nyolcas döntőben kevés olyan versenyző van, aki nem Európa-bajnoki, világbajnoki vagy éppen olimpiai érmes. Ami pozitív eredmény, hogy Tarsoly Borbála a németországi junior világkupa után a spanyolországi és olaszországi versenyre is bebiztosította helyét az utazó keretben.

 

 

Ezután ismét dupla versenyes hétvége következett. A fiatalok Szolnokon, a rangos Olimpici versenysorozaton vettek részt, míg Tarsoly Borbála a hófedte németországi Laupheim városában remekelt élete első világkupa versenyén és szerzett nagyon értékes pontokat és nemzetközi tapasztalatot.

 

 

Bicsérdi Kamilla menetrendszerűen szállítja haza az érmeket saját, törpici korosztályában. Kamilla nagyon szépen fejlődik és biztosan hozza minden versenyről a tőle elvárható eredményeket. Bori igazán küzdős és fordulatos asszókat vívott. Volt, hogy öttusos hátrányból fordított és nyert, és volt olyan is, hogy a hosszabbításban nyert mérkőzést. Nagyon szépen menetelt a 64-es főtábláig, ahol magyar világbajnok csapattársa, Nagy Blanka személyében talált legyőzőre.

 

 

A Kadet (U17) Magyar Bajnokság volt az elmúlt hétvégén, a soron következő megmérettetés. Ide kisebb csapattal, három fővel utaztunk. Érmes helyezést nem sikerült szerezni, de szokták mondani, hogy az ember vagy nyer, vagy tanul. Mi most tanultunk.” – foglalta össze az elmúlt hetek eseményeit Keszler Dávid edző.

 

Részletes eredmények:

AvEnGarde Kupa – Kisbér

Törpici lány A kategória: 1. Bicsérdi Kamilla

Törpici lány B kategória: 4. Kozma-Bognár Alíz, 5. Keszler Zoé, 7. Kurkó Enikő, 9. Kocsor Lelle, 10. Dér Csenge, 12. Konkoly Sára

Törpici fiú A kategória: 7. Puskás Máté

Törpici fiú B kategória: 1. Szabó Róbert, 3. Bogdán Ferenc, 5. Gmózer Zalán, 7. Klemens Gergő, 9. Pálmai Botond, 12. Bertalan Áron, 13. Polgár Dávid, 20. Kovács Máté, 24. Hegyi Máté

Törpici csapat FIÚ: 1. Puskás Máté, Szabó Róbert, Bogdán Ferenc, Bertalan Áron

Törpici csapat LÁNY: 7. Keszler Zoé, Kocsor Lelle, Dér Csenge, Kurkó Enikő

Gyerek lány: 2. Sölét Emma, 9. Gmózer Zoé, 14. Bicsérdi Kamilla, 26. Hubert Hanka, 30. Horváth Míra

Gyerek fiú: 5. Nyári Flórián, 6. Piller Kristóf, 14. Hegyi Kristóf, 17. Bali Gergő

Gyerek csapat: 3. Nyári Flórián, Piller Kristóf, Hegyi Kristóf, Bali Gergő

Serdülő lány: 11. Hegyi Dorka

Serdülő fiú: 1. Tarsoly Csanád, 12. Klemens Barnabás

 

Felnőtt Magyar Kupa – Budapest

Felnőtt férfi: 95. Szabó Ádám, 105. Kovács Benedek, 111. Süketes Miklós

Felnőtt női: 45. Tarsoly Borbála, 79. Konkoly Evelin, 84. Szalma Sára

 

Olimpici GP – Szolnok

Serdülő fiú: 56. Tarsoly Csanád

Serdülő lány: 69. Várnagy Olívia

Újonc fiú: 11. Klemens Barnabás

Gyerek fiú: 27. Piller Kristóf, 28. Nyári Flórián, 63. Hegyi Kristóf

Gyerek lány: 20. Sölét Emma

Törpici fiú: 12. Puskás Máté

Törpici lány: 3. Bicsérdi Kamilla

 

Junior világkupa – Laupheim, Németország:

Női párbajtőr (203 induló): 59. Tarsoly Borbála

 

Kadet Magyar Bajnokság – Budapest

Férfi: 11. Süketes Miklós, 67. Tarsoly Csanád

Női: 21. Konczek Lina

 

Nagyüzem a vívóknál

| hírek, sport |