Három kimaradt év után, immár kilencedik alkalommal rendezte meg a szervező Tamási Áron Művelődési Központ és a Pelion szálloda, mint rendezvényhelyszín a népszerű Mézeskalács sütő versenyt és kiállítást. A művészi szintre emelt karácsonyi finomságokat az elmúlt napokban háromtagú szakmai zsűri bírálta: Gyevnár Kálmán fazekas-keramikus, Töreky Pálné, a Borostyán cukrászda vezetője és Boronyákné Papp Margit bioméhész, az Ambrózia mézlovagrend lovagja. A remekműveket később a TÁMK-ból átszállították a hotelbe, ahol kiállítást állítottak össze belőlük. A szálloda halljában adták át nagy érdeklődés mellett az elismeréseket, díjakat, ajándékokat december 13-án.

 

 

 

A szervező Tamási Áron Művelődési Központ nevében Barczáné Tóth Boglárka köszöntötte a szépámú jelenlévőt, köztük a kiállított mézeskalács munkák alkotóit. Az intézményvezető köszönetet mondott a verseny indulóinak, a gyerekeknek, szülőknek, óvodai és iskolai pedagógusoknak. Emlékeztetett, a mézeskalács kiállítás és verseny 2012-ben indult el, akkor még a TÁMK aulájában, de már 2014-től a Pelion szálloda lett a rendezvény helyszíne. – Bátran kijelenthető, évről évre egyre színvonalasabb, szemet gyönyörködtetőbb alkotások érkeztek, rendezvényünk pedig sikeres volt minden alkalommal – hangsúlyozta. A kiállítást Dobó Zoltán tapolcai polgármester a város önkormányzatának nevében nyitotta meg, méltatta a kiállítás jelentőségét, alkotásait és gratulált az indulóknak, akik “vették a bátorságot és a fáradtságot, hogy megmutassák mit tudnak, miközben átélték az alkotás semmihez sem fogható örömét”. A beszédeket díjkiosztó követte, ahol a szervezők és a zsűri jóvoltából, nem ment haza senki üres kézzel. Egyéb díjak, ajándékok mellett, az alkotók mindegyike megkapta azt a kis könyvecskét is, amely a kiállítás anyagából készült.

 

 

A felnőtt kategória első helyezettje László Csilla lett. Kiemelt munkájáért ajándékban részesült Némethné Jobbágy Anna, Szűcs Boglárka, Szabó Lászlóné és Major Tünde. Különdíjat kapott Kovács Pálné és Illés Jánosné Csom Veronika. A Gyermek egyéni kategória győztese Rágyánszki Attila lett, második helyezett Török Vivien, a harmadik helyet Dénes Máté szerezte meg. Az óvodák, ovisok versenyében a Szivárvány Római Katolikus Óvoda Süni csoportja vitte el a pálmát. Második helyezett lett a Tapolcai Kertvárosi Óvoda Süni csoportja, a harmadik helyet a Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézmény Napsugár csoportja érdemelte ki.

 

 

 

Az általános iskolások kategóriájában a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola 4.a, 4.z és 3.z osztálya, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola 1.b és 6.a osztálya és képviselői, a Szász Márton Általános Iskola és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola Foglalkoztató és Autista csoport és vezetőik vehettek át füzetet, pezsgőt, csokit, mozijegyet. A középiskolai csoportban a Batsányi János Gimnázium 10. a, a Széchenyi István Baptista Technikum 10. c és a Széchenyi István Baptista Technikum 11. c indult. Az osztályok képviselői pezsgőt, mozibelépőt és a Borostyán cukrászda süteményutalványát vehették át. Hasonló díjakban részesült a Török család, Czinege Nelli, Töreky Gréta, Kátai Kata, Léber Veronika, Némethné Kekk Fanni, Németh Viktor, Németh-Zámbó Lola, Németh Emili, Labovszky Szonja Zita, Laboszky Baján Imre és Labovszky Erdéyi Zsanett is a zsűritől. A kiállítás december 27-ig látogatható, utána bontják a kiállítást, a mézeskalácsok visszakerülnek alkotóikhoz. /tl/

 

 

 

Három év után ismét mézes-mázos remekművek a Pelionban

| hírek, közélet, kultúra |