Múlt hétvégén rendezték meg az idei év utolsó párbajtőr versenyeit Budapesten és a spanyolországi Burgosban, melyeken komoly létszámmal, 34 fővel képviseltették magukat a tapolcai vívók.

 

Itthon a Budapest Olimpiai Központ (BOK csarnok) adott otthont a 2023/2024-es szezon Diákolimpia versenyének. “- A háromnapos megmérettetésen 12 érmet szereztek párbajtőrözőink. Összehasonlításképpen a 2021/2022-es szezonban 3, míg 2022/2023-ban 9 érmünk volt ezen a versenyen. Nemcsak az érmek száma növekszik, de a színvonal is. Okosabban, érettebben vívnak fiatal vívóink annak ellenére, hogy nagyon fárasztó hónapok vannak a hátuk mögött.

 

A Batsányi János Gimnázium aranyérmes párbajtőr csapata balról: Konkoly Evelin, Szalma Sára, Konczek Lina fotó: helyszíni

 

Ezzel még nincs is baj, mert a vívóévad ugyanúgy néz ki minden versenyző számára, azonosak a feltételek. Az mondjuk már kevésbé igazságos, hogy mindhárom nap hajnali 5-kor kellett indulni, mert ekkora létszámot nehéz a fővárosban altatni, felügyelet hiányában és a magas szállásköltségek miatt is. De nem baj, ezzel mi csak erősebbek vagyunk, és természetesen mi is kényesen oda fogunk figyelni a kezdési időpontokra, mikor országos versenyt fogunk rendezni. Míg a fiatalok itthon mérték össze erejüket, addig Tarsoly Borbála Spanyolországban lépett pástra junior világkupa versenyen és remek vívással bejutott a 64-es főtáblára. Ez volt Bori második világkupa versenye és az újabb főtáblás helyezésével ismét erősített magyar ranglistás pozícióján. Bori következő versenye január első hétvégéjén Olaszországban lesz.” – értékelte a sikeres hétvégét Keszler Dávid edző.

 

Érmes helyezéseink:

 

Női párbajtőr 2-es korcsoport A kategória: 3. Bicsérdi Kamilla
Női párbajtőr 5-ös korcsoport A kategória: 8. Konczek Lina
Női párbajtőr 6-os korcsoport A kategória: 2. Szalma Sára, 5. Konkoly Evelin
Női párbajtőr 2-es korcsoport B kategória: 8. Kozma-Bognár Alíz
Női párbajtőr 3-as korcsoport B kategória: 7. Hubert Hanka
Női párbajtőr 6-os korcsoport csapat: 1. Batsányi János Gimnázium (Konkoly, Konczek, Szalma)

Férfi párbajtőr 1-es korcsoport B kategória: 5. Varga Barnabás 8. Hubert Kende
Férfi párbajtőr 3-as korcsoport B kategória: 7. Bali Gergő
Férfi párbajtőr 2-es korcsoport csapat: 1. Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola (Puskás, Szabó, Gmózer)
Férfi párbajtőr 3-as korcsoport csapat: 3. Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola (Nyári, Piller, Hegyi)

 

Ismét taroltak a Vívóklub párbajtőrözői

| hírek, sport |