Második alkalommal rendezték meg a Fülöp Márton emlékére kiírt labdarúgás-történeti vetélkedőt, melyre az ország szinte minden részéről neveztek csapatok. A Batsányi János Gimnáziumot két csapat képviselte a Groupama Arénában megrendezett országos döntőben.

 

“- A verseny idei témája a Ferencvárosi Torna Club története volt. Két online fordulót követően a legjobbak jutottak a fináléba. A rendezvényt a klub több korábbi, legendás játékosa megtisztelte jelenlétével, például Rákosi Gyula, Nyilasi Tibor és Lipcsei Péter.

 

Több Fradi legendával, köztük Nyilasi Tiborral is találkoztak a tapolcai gimnazisták fotó: helyszíni

 

A játékot a televízióból jól ismert Gundel-Takács Gábor vezette, aki profizmusával gördülékennyé tette a lebonyolítást. Az impozáns helyszín is hozzájárult ahhoz, hogy a résztvevők számára emlékezetes maradjon ez a nap. A gimi, Hajrá Tapolca! nevű csapata (Kötéljártó Áron József és Szabó Nimród, 11.B) 6. helyezést ért el, míg a Tapolcai zöld-fehérek (Major Bálint Levente és Juhász Gábor, 11. B) elnevezésű duett 9. lett.

 

A Groupama Arénában életre szóló élménnyel gazdagodtak a fiatalok fotó: helyszíni

 

A díjakat Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója, valamint Fülöp Ferenc, a Fülöp Márton Alapítvány egyik életre hívója adta át. A versenyzők labdarúgással kapcsolatos könyveket, FTC-relikviákat és Fradi-mezt kaptak jutalmul, valamint belépőt a csapat idei utolsó bajnoki mérkőzésére, amelyen a ZTE lesz az ellenfél. A versenyt követően lehetőségünk nyílt megtekinteni a Fradi Múzeumot, sőt a kispadon és a pálya szélén is fényképeket készíthettünk.

 

 

Legalább ekkora élményt jelentett a döntőn megjelenő ismert emberek közvetlensége és barátságos viselkedése.” – számolt be lapunknak, Tarnóczai Géza felkészítő tanár./hg/

 

 

Batsányis gimnazisták az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében

| hírek, sport |