A közelgő Márton napot és az intézmény új játszótéri elemeinek átadását együtt ünnepelték meg szülők, gyermekek és óvónők a Darányi utcai Tapolcai Kertvárosi Óvodában a mai napon. A délután játékos, majd kézműves óvodai programjait hangulatos lampionos felvonulással zárták sötétedéskor.

 

 

 

 

A megjelent szépszámú szülőt, a város képviselőtestületének több tagját Horváth Margit intézményvezető köszöntötte. – Tudjuk, hogy a gyermekek lételeme a mozgás, ami képességeik alakításához, formálásához elengedhetetlen. A rendszeres mozgás valóságos csodaszer, nagy segítség a gátlások feloldásában, a gyermekek érzelmi, akarati és fizikai képességeinek fejlesztésében. Most egy olyan korszerű eszközparkot kaphattunk a kötélpiramissal és a mászókával amelyeken nagyon jó látni a kicsiket, ahogy húzódzkodnak, csimpaszkodnak. Köszönjük mindezt a fenntartó önkormányzatnak, a megvalósítást segítő, támogató szülőknek, a szervező, újabb és újabb jó ötletekkel előálló szülői munkaközösségi tagoknak- fogalmazott az óvoda vezetője.

 

 

 

Dobó Zoltán a város önkormányzatának nevében szólt a jelenlévőkhöz. Elmondta, örömmel támogatta a város is a szülők kezdeményezését és a jövőben sem lesz ez másként. – Bíztatom a szülői munkaközösségek vezetőit, tagjait, hogy bátran merjenek álmodni, hiszen minden jó kezdeményezés mellé a továbbiakban is szívesen odaállunk – ígérte a város polgármestere. A köszöntőket közös Márton napi játék, kézműves foglalkozás, később lampionos felvonulás követte. /Töreky L./

 

 

 

 

Játszótér avatás játékos Márton napi programokkal a Kertvárosi óvodában

| hírek, közélet, oktatás |