A Szent Erzsébet Óvoda teremtésvédelmi programsorozatának része a “Lépten-nyomon Környezeti nevelő foglalkozás”, a “Válogass velem óvodai zöld óra”, valamint az “Erdei óvoda” program. Ezek mindegyike nagy élményt jelentett az intézmény kicsinyeinek és nevelőiknek egyaránt a közelmúltban.

 

 

A Lépten-nyomon Mobil Környezeti Nevelő Programsorozat első állomásán a hazai rovarvilágot ismerték meg a gyermekek. Az élményszerző foglalkozáson a környezetünkben élő apró rovarok felismeréséről, életmódjukról szereztek tapasztalatot óvodásaink – tudtuk meg Váradi Anita óvodavezetőtől.

 

 

 

A sorozat következő állomásán az erdő éjszakai állatvilágával ismerkedtek az ovisok. A (KEHOP 3.2.1-15-2017-00014 pályázati program támogatásával megvalósuló) “Gyűjts Te is szelektíven” zöld órán pedig a szelektív hulladékgyűjtést gyakorolták a csoportok. A Környezetünk szeretete-védelme program során, október 9-10-11-én viszont a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola vendégei voltak a kicsik és nevelőik.

 

 

 

– Ez mindannyiunk számára nagy élmény volt. Megismertük az éjszakai erdő hangjait, talpunk alatt éreztük a göröngyös talajt. Madarakat, kisemlősöket figyelhettünk meg, csúszkát, kakukkot, baglyot, meggyvágót, szalonkát és még számtalan madarat fedeztünk fel. A harmadik teremben az állatok hangja várt ránk. Megtanultuk felismerni a nagyvadak érdekes, olykor félelmetes bőgését, barcogását és rácsodálkoztunk a madarak énekére. Örömmel vetettük bele magunkat a különböző kirakó-logikai feladatokba. Akkor még nem is sejtettük, hogy az Öreg bükk erdei tanösvény-túra során igazi őzet, dámvadat, különböző gombákat is látunk majd. A tervezettnél sokkal tovább maradtunk, mert olyannyira érdekes volt számunkra az erdei iskola – árulta el lapunknak Váradi Anita, aki ezzel a cikkel is köszöni a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei iskola erdészeinek, erdőpedagógusainak “türelmes, lelkes munkáját” ! /tl/

 

 

 

Megfigyelhették a kicsik, hogy a természet csodálatos, vigyáznunk kell rá

| hírek, közélet, oktatás |