Jól sikerült az “első bálozók” bemutatkozása. Három korosztályban, összesen huszonhat fiatal tapolcai vívó állt pástra Kisbéren az AvEnGarde GP II. fordulóján. Felnőtt korosztályban öten léptek pástra Szolnokon, Magyar Kupa válogató versenyen. Ez több mint harminc versenyző egy hétvégén. Ilyen nagy számban egyszerre már régen mozdult meg a Tapolca Vívóklub.

 

“- Az Olimpici versenysorozatra sok kisgyerek még nem érett meg, ezért úgy gondoltuk ez egy tökéletes kezdés lehet azoknak, akik korábban még nem vívtak országos versenyen, illetve a rutinosabbaknak jó gyakorlási lehetőség.” – kezdte beszámolóját Keszler Dávid edző. “- Mondhatjuk, hogy egy-egy kivétellel mindenki teljesítette azt a célt, amivel elindult a versenyre. Persze sokat kell még fejlődni és tanulni, dolgozni kell azon, hogy lehet egész nap jól teljesíteni, annak ellenére, hogy kora reggel kell kelni, egész nap vívni, akár még késő este is és közben odafigyelni olyan “apróságokra”, mikor mit egyen, igyon, mikor pihenjen, mikor kell nagyon összpontosítani, mikor lehet egy kicsit kiengedni. Ez nem könnyű feladat. Az is nagyon fontos, hogy önállóan tudjanak gondolkodni és cselekedni a gyerekek.”

 

Első hivatalos versenyükön szépen szerepeltek a Tapolca Vívóklub újoncai fotó: helyszíni

 

“Meg kell tanulniuk, hogy nem kell minden tus után kinézni az edzőre, nem kell a legkisebb dolgokkal anyához és apához futni. Természetesen terelgetjük őket, de nem kell és nem is szabad mindig mindent megcsinálni helyettük, mert önállóság nélkül nem fognak boldogulni később sem a páston, sem a páston kívül.”

 

Önállóságra és fegyelemre is tanít a sport fotó: helyszíni

 

“Ez egy nehéz része a sportnak főleg kicsiknél de szerencsére jó úton járnak fiatal vívóink.” Közben Szolnokon is nagyüzem volt, itt a felnőttek gyűltek össze és harcoltak az elsőségért és ranglista pontokért. A kétnapos verseny után Tarsoly Borbála a 13. helyet foglalja el a junior női ranglistán. Ez egy hellyel van attól az utazó kerettől, akik részt tudnak venni a külföldi világkupa versenyeken.

 

Az ezüst érmes Törpici csapat fotó: helyszíni

 

Hamarosan lesz még egy válogatóverseny Tatán, ahol remélhetőleg Bori be fogja tudni biztosítani helyét az utazó kerettagok között.

Végeredmények:
Törpici fiú A kategória: 2. Puskás Máté,
Törpici lány A kategória: 2. Bicsérdi Kamilla.
Törpici fiú B kategória: 1. Szabó Róbert, 2. Bogdán Ferenc, 5. Klemens Gergő, 6. Bertalan Áron, 8. Gmózer Zalán, 11. Polgár Dávid, 15. Hegyi Máté.
Törpici lány B kategória: 6. Kocsor Lelle, 7. Keszler Zoé, 8. Kurkó Enikő, 14. Dér Csenge, 15. Konkoly Sára.
Törpici csapat: 2. helyezés: Bertalan, Bogdán, Szabó, Puskás, 7. helyezés: Keszler, Dér, Kocsor, Kurkó. 8. helyezés: Gmózer, Klemens, Polgár, Hegyi.
A 7. helyezett lány csapat különdíjas lett, mert ők lettek a legjobb B kategóriás csapat az A kategóriás mezőnyben.
Gyerek fiú: 12. Nyári Flórián, 17. Bali Gergő, 18. Hegyi Kristóf, 19. Kőműves Dávid.
Gyerek lány: 13. Bicsérdi Kamilla, 15. Sölét Emma, 21. Horváth Míra, 24. Gmózer Zoé, 28. Hubert Hanka.
Gyerek csapat: 6. helyezés: Bali, Hegyi, Kőműves, Nyári. 7. helyezés: Gmózer, Sölét, Horváth.
Serdülő fiú: 17. Czimondor Ákos, 20. Klemens Barnabás.
Serdülő lány: 9. Hegyi Dorka.
Serdülő csapat: 4. helyezés: Klemens, Czimondor, Hegyi.
Felnőtt férfi Magyar Kupa: 36. Szabó Ádám, 80. Kovács Benedek.
Felnőtt női Magyar Kupa 1.: 30. Tarsoly Borbála, 39. Konkoly Evelin, 43. Szalma Sára.
Felnőtt női Magyar Kupa 2.: 18. Tarsoly Borbála, 55. Szalma Sára, 56. Konkoly Evelin. /hg/

Bőséges éremtermés Kisbéren, tisztes helytállás Szolnokon

| hírek, sport |