Növendék-tanár zenei előadásokkal, bizonyítványosztással és a legjobb teljesítményt nyújtó tanulók elismerésével, jutalmazásával hivatalosan is lezárult a 2022/23-as tanév a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola növendékei számára a Tamási Áron Művelődési Központban június 9-én. A művészeti iskola a 2022/23-as tanévet 340 beiratkozott növendékkel kezdte meg és hasonlóan az elmúlt évek gyakorlatához, négy tanszakot működtetett és ugyanannyi tanszakvezető segítette az iskolavezetés munkáját. Az intézményvezető szerint a zeneiskola elégedett lehet, hiszen céljai teljesültek, eredményes tanévet zárhat.

 

 

Péni Béla igazgató a Himnusz elhangzását követően a jelenlévő pedagógusok, szülők és zeneiskolai növendékek előtt fogalmazta meg gondolatait. Köszönetet mondott a tanulóknak, tanáraiknak és a szülőknek egyaránt, de számokban és zenei versenyeredményekben is bemutatta a tanév történéseit. Elhangzott, a Takácsné Németh Magdolna vezette zongora tanszakon 100 fő, a Román Iván vezetésével működő vonós tanszakon 78 tanuló, a Haga Kálmán vezette fúvós és ütős tanszakon 146 növendék, illetve a Tóthné Kovács Katalin irányításával működő szolfézs és ének tanszakon 16-an folytattak tanulmányokat a tanévben. Megtudtuk, a Járdányi zeneiskola növendékei számos zenei megmérettetésen bizonyították az intézményben folyó munka eredményességét. A vonós tanszak legjobbja Király Emőke volt, aki IX. Országos Bihari János hegedű, gordonka és vonós kamarazenei versenyen szerzett ezüst minősítést.

 

 

 

A Fúvós és ütős tanszak növendékei közül Király Alex a szombathelyi XXI. Sistrum Zenei Versenyen elért Arany Nívó díja mellett, Körmendi Tamás, Király Erik, Király Alex, Nagy Hiláriusz Lőrinc, Tóth Kristóf Szabolcs, Stegura Benedek (Utóbbiak a Haga Kálmán Trió és a Haga Kálmán Kvartett tagjai) értek el ezüst, illetve arany minősítéseket. A szolfézs és ének tanszak legeredményesebb tanulói Király Alex és Király Emőke lettek. Alex teljesítménye külön is kiemelendő, hiszen a közelmúltban Debrecenben megrendezett XIII. Országos Kodály Zoltán szolfézs és népdaléneklési verseny országos döntőjének győztesét ünnepelhettük személyében. A tapolcai zeneiskola kamara csoportjai az EmErik Ligeti duó (Király Emőke- Király Erik), az AliEm Duó (Király Emőke- Király Alex), a Twilight Trió (Király Alex, Nyári Annabella, Pfluger Nóra) és a Kamara Csoport (Király Emőke, Király Alex, Király Erik) sem maradtak eredmény nélkül, arany és ezüst minősítésekkel tértek haza a különböző növendékeknek szóló zenei versenyekről. Tantestületi dicséretben Király Alex és Körmendi Tamás részesült, az ÉV Tanulói a 2022/23-as tanévben Király Emőke és Király Alex lettek. 10 éves zeneiskolai tanulmány alkalmából könyvjutalmat vehetett át: Balikó Laura, Perger Barbara, Kovács Fanni, Varga Júlia, Juhász Judit és Varga László. /Töreky L./

 

Péni Béla igazgató: “Céljaink teljesültek, eredményes tanévet zárunk”  

| hírek, közélet, kultúra, oktatás |