Egy balesetet szenvedett negyven év körüli férfiért vonult mentőhelikopter ma 17 és 18 óra között a Csobánc-hegyre. A hegy oldalában, rosszul megközelíthető helyen lezuhant férfit a mentősök és a tűzoltók vitték fel a hegytetőre. A mentőakcióban a tapolcai önkormányzati tűzoltók és helyi önkéntes tűzoltók is részt vettek.

 

A kép a Barackos városrészből, egy csillagvizsgáló távcső optikáján keresztül készült az eset idején

 

Bartók Judit a vármegyei rendőrség szóvivője a Tapolcai Média érdeklődésére elmondta, hogy a rendőrök 16 óra 51 perckor kaptak állampolgári bejelentést arról, hogy egy siklórepülős balesetet szenvedett.

 

 

 

A tapolcai önkormányzati tűzoltók 17 óra előtt egy-két perccel kaptak riasztást. Az önkéntesekkel a diszeli templomromig terepjáróval, onnantól a nehezen járható sziklás helyen gyalogosan tudták csak megközelíteni a baleset helyszínét. Segítették a mentősöknek a lezuhant paplanernyőst feljuttatni a hegytetőre, ahol szakszerűen stabilizálták a sérült állapotát és ahonnan a mentőhelikopter a veszprémi kórházba szállította a vélhetően gerinc és/vagy medencesérült férfit. A férfi állapotáról, sérüléseinek súlyosságáról, egyelőre nem kaptunk tájékoztatást. Annyit tudunk, hogy mindvégig eszméleténél volt, tudta mi történik vele, kommunikált a mentősökkel. Legutóbb tavaly, hasonló időpontban, konkrétan június 1-én késő délután történt siklóernyős baleset a hegyen, akkor is egy negyven éves férfi csapódott sporteszközével sziklának. /Töreky L./

 

 

Baleset a Csobáncon- mentőhelikopter érkezett a helyszínre

| hírek, közélet, rendőrség, sport |