Szombaton délelőtt, hagyományosan az iskola és a katolikus templom falai között tartotta meg ez évi ballagási ünnepségét a Tapolcai Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola. Ezúttal 14 diák búcsúzott az egyházi fenntartású tanintézménytől.

 

 

 

A nyolcadikosokhoz, a szülőkhöz, hozzátartozókhoz Csonka Nándor, az iskola lelki igazgatója szólt elsőként. Az esperes plébános többek között arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy a katolikus iskola sajátossága, hogy a falai között tanulmányokat folytató gyerekeknek képes célt mutatni. – Egy olyan célt, amely bátorít, amelyet a zaklatott világunk sem tud megváltoztatni bennük: hamis dolgok helyett, azt ami szép, ami jó, és ami igaz.

 

 

 

Patonai Szilvia igazgató, aki éppen nyolc éve kezdett dolgozni pedagógusként, testnevelő tanárként az intézményben, az iskola egyik legszebb ünnepének nevezte a ballagást. – Ez az osztály volt az első, amelynek minden tanévét végigkísérhettem. Köszönöm nektek, hogy mindig motiváltak voltatok, ha tanulmányaitokról, vagy éppen iskolai rendezvényekről, sportversenyekről, bemutatókról volt szó. Úgy gondolom, hogy ezekben az években jó helyen voltatok, miközben kisdiákokból érett fiatalokká lettetek, amely mostantól felelősséggel is jár, hiszen fontos döntéseket kell hoznotok… Szeretettel kívánok sok sikert, későbbi tanulmányaitokhoz sok szerencsét, és a jövőben szép keresztény családot! Isten áldjon benneteket!- búcsúzott a végzősöktől az igazgatónő. A nyolcadikasok a szeretet mindenhatóságáról szóló ballagási műsorral, az iskolában töltött évekre emlékeztető fotók kivetítésével, az iskolazászló továbbadásával, tanáraik, nevelőik számára átadott egy-egy szál virággal, később pedig a templom bejáratánál elengedett lufikkal intettek jelképes búcsút a Nagyboldogasszony iskolában eltöltött nyolc évnek. /Töreky L./

 

 

A nyolcadikosok, akik a templomban búcsúztak iskolájuktól

| hírek, közélet, oktatás |