A Csobánc Népdalkör és a Halászi Dalkör barátsága már 20 éves múltra tekint vissza. A régi jó kapcsolatra az elmúlt vasárnap (június 18-án) egy baráti találkozóval tették fel a koronát az érintettek a Szigetközben.

 

 

– Nagy örömmel mentünk- mesélte Kócs Ida, a tapolcai népdalkör vezetője. – Ez év májusában ők voltak itt nálunk, most pedig mi tettünk eleget a szíves meghívásnak a ottani ” Szigetközi Szatyor ” elnevezésű rendezvényre. Először a helyi dalkör lépett fel, majd mi következtünk, amelyet közös éneklés követett, de a közönség megénekeltetése sem maradt el.

 

 

Később felültünk egy kisvonatra és megtekintettük Halászi nevezetességeit, ahol Miksó István és Damjánné Timea, a helyi dalkör vezetője voltak az idegenvezetőink. A Babosmajor sem maradt ki, amely legutóbbi ottlétünk óta csodálatosan megújult. Fazekas Piroska, a Halászi Dalkör patronálójának invitálására Babos Béla emléknapot is tartottunk, amit emlékezésekkel, történetek felidézésével, és koccintással tettünk felejthetetlenné. Ezután a Halászi Sportteraszon elfogyasztottuk a vendéglátó asszonyok által készített finom vacsorát, majd együtt elénekeltük kedvenc nótáinkat. Végül hálás szívvel köszöntük meg a csodálatos vendéglátást és azt a nagy szeretetet, ami felénk áradt. Szerencsére hamarosan újra találkozunk, hiszen augusztusban együtt utazunk majd a halásziakkal Cserszegtomajra, hogy eleget tehessünk a Tátika Népdalkör meghívásának- árulta el Kócs Ida. /tl/

 

Barátaikkal daloltak a szigetköz kapujában a Csobánc Népdalkör tagjai

| hírek, közélet, kultúra |