Az elmúlt hét szombaton, a délelőtti órákban, egy órányi különbséggel tartotta ballagási, majd évzáró ünnepségét a Bárdos Lajos Általános Iskola Kazinczy és a Batsányi tagintézménye.

 

 

44 lufi szállt idén a magasba, 44 tanuló búcsúzott a Kazinczy-téri általános iskolától. Reggel nyolc órakor az ünnepélyes zászlós bevonulást, majd a himnusz hangjait követően Bodor Tamás tagintézmény-vezető köszöntötte a város önkormányzatának jelenlévő képviselőit, a tanulók szüleit, az iskola diákságát, majd hagyományosan a kitűnő tanulók jutalmazásával és a ballagó három nyolcadikos osztály búcsújával folytatódott az ünnepség.

 

 

 

Bajner Imre igazgató is a végzősökhöz szólt elsőként, úgy fogalmazott, begördült a végállomásra az a képzeletbeli vonat, amely nyolc évvel ezelőtt indult el a diákokkal. – Akik nem csak telefonjukba bámulva töltötték ezt az utazást, azok számos élményhez juthattak ebből a képzeletbeli vonatból kitekintve – fogalmazott a Bárdos Lajos Általános iskola igazgatója, aki arra kérte a diákokat, hogy legyenek hálásak és mondjanak köszönetet szüleiknek, tanáraiknak, akik a legnagyobb nehézségek idején is mellettük álltak. Az igazgató a szülőket is megszólította, többek között megköszönte azt a bizalmat és segítséget, amelyet az iskola és a pedagógusok irányába mutattak az elmúlt nyolc évben. A kazinczy-s pedagógusokhoz szólva – továbbra is a vonatutazás hasonlatával élve – Bajner Imre azt mondta, hogy nehéz, de szép feladat volt a 8. osztály a, b és c vasúti kocsijaiban helyet foglaló 44 diákot a végállomásig elkísérni és megköszönte az ehhez szükséges tartalmas, türelmes és következetes munkát, a diákok irányába mutatott törődést, aggódást és szeretetet.

 

Piller Zsombor szavalatát követően, a 8.a, 8.b és  8.c osztályok nevében Horváth Regina, Varga Veronika és Czimber Vanessza fogalmazta meg a ballagó tanulók nosztalgikus érzéseit, az iskolában eltöltött évekkel kapcsolatos gondolatait.

 

 

A Paradicsom meghódítása című film zenéjére vonult be a reptéri Batsányi János Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diáksága, közöttük a tanévtől, illetve az intézménytől végleg búcsúzó osztályok tanulói és osztályfőnökei. A hetedikesek nevében Pék Dóra mondott búcsúztató beszédet, majd a ballagó 8.a osztály nevében Horváth Lídia köszönt el. Dr. Komjátiné Nyakó Györgyi intézményvezető a ballagó diákokat egyénenként is kiemelve, az osztálynévsort ismertetve, személyes hangon búcsúzott.

 

 

 

Bajner Imre igazgató hasonlóan a Kazinczy iskolában elmondott beszédéhez, bölcs lelki útravalóval igyekezett ellátni a végzősöket, ezúttal sem a jövő útjainak zökkenőmentességét ígérve számukra, hanem az elesés, elcsúszás után, a talpra állás és a befektetett munka fontosságát hangsúlyozta. – Az elmúlt 8 évben pedagógusaitok, szüleitek azon fáradoztak, hogy felvértezzenek benneteket azzal a tudással, képességekkel, amelyek alkalmassá tehetnek arra, hogy az élet ösvényén magabiztosan haladjatok, de ha lecsúsztok róla, vissza tudjatok mászni rá. Soha ne keressétek az igazi munka, a teljesítmények nélkül kiadott bizonyítványok csalóka világát. A sikerért, a tudásért mindig meg kell dolgozni…- üzente egyebek mellett az igazgató a ballagóknak.

 

 

A beszédet követően az iskola vezetése, illetve támogatói alapítványának kuratóriuma emléklapokat, majd kitüntetéseket adott át a sportban és tanulmányokban kitűnően teljesítő arra érdemesült végzős tanulóknak: Varga Georgina Anna Batsányi- díj kitüntetésben részesült, Tóth Eszter Jó tanuló, jó sportoló kitüntetést vehetett át. A Batsányi- díjat kapott az idei évzáró ünnepség keretében Kamonné Majer Andrea és Illés Egyed Anita Mária, az iskola szülői szervezetének két aktív tagja. /tl/

 

A “kazinczys” és “batsányis” nyolcadikosok számára is lezárult egy korszak

| hírek, közélet, oktatás |