Május 1-én hétfőn több mint 1300 indulóval rendezték meg első ízben a BalatonFondo nevű amatőr kerékpárversenyt, mely az elmúlt évtized legnagyobb létszámmal megrendezett országúti futama lett hazánkban.

 

Városunkba Gyulakeszi felől érkeztek a bringások és egy hajtűkanyarral, a benzinkúti körforgalomban Veszprém felé vették az irányt. Látványos volt, ahogy az amatőr kerékpározók, nagy sebességgel, lendülettel elérték a város határát. A verseny a tavalyi Giro d’Italia rajtjának állított emléket és egyben az Olaszországban, Németországban és Ausztriában népszerű, Magyarországon eddig ismeretlen versenytípust, az úgynevezett GranFondót szeretné megismertetni.

 

BalatonFondo, Tapolcát érintve fotó: hg

 

Azonban ahhoz, hogy ez a Balaton – felvidéken is gond nélkül működjön, a szervezésnek sokat kell fejlődni. Sajnos voltak, akik órákat álltak a lezárások miatt, Diszel városrészt tulajdonképpen sem elhagyni, sem megközelíteni nem lehetett 2 órán keresztül. A kezdeményezés jó, igény van rá, de a kivitelezés és megvalósítás még fejlesztésre vár. /hg/

 

BalatonFondo, Tapolcát érintve

| hírek, sport |