Decemberben, meglehetősen hideg, szeles időben volt a bicikliút hivatalos átadása, akkor a bejárása elmaradt. Tegnap a kerékpárosok szervezett formában pedálozták végig a Tapolca és Szigliget közötti kerékpárutat. Az eseményen általános iskolások, tanáraik és az aktív Magyarországért felelős államtitkár, Révész Máriusz is részt vett.

 

Tapolcáról, a Tavasbarlang elől indultak a bringások, hogy a kilenc kilométeres táv leküzdése után a szigligeti várba tekerjenek.

 

A borongós időjárás ellenére a túra jó hangulatban telt fotó:mr

 

A kerékpárút épített szakaszán csodálatos panoráma tárul a kerékpáros elé, mely a jövőben biztosan turisták ezreit vonzza majd a térségbe. A kerékpárút több pontján is fejlesztésre lesz még szükség, hogy a későbbiekben még biztonságosabban lehessen lejutni a Balaton partra és a kisgyermekes családoknak is nagyobb legyen a biztonságérzetük.

 

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár szerint a beruházás jelentős lépés a térség turizmusának fellendítése érdekében fotó:mr

 

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár, a testmozgás fontosságáról illetve a sportolás, rendszeres testmozgás minél kisebb korban történő megszerettetésének fontosságáról beszélt, melyhez elengedhetetlenek az új színterek, beruházások, mint például a Tapolcát Szigligettel összekötő kerékpárút is. /hg/

 

Kipróbálták a Tapolca – Szigliget kerékpárutat

| hírek, sport |