A TBLÁI Kazinczy Ferenc Tagintézmény idei kulturális bemutatójára színültig megteltek a Tamási Áron Művelődési Központ színháztermének széksorai. A zömében szülőkből, a nagyszülőkből álló közönség az elmúlt években elmaradt kulturális bemutatók után, ezúttal különösen színvonalas és szórakoztató produkciókat láthatott az iskola több, mint 200 diákjától. Az egész műsor igényes és kreatív felkészítő munkáról árulkodott, ahol a szépen tolmácsolt irodalom, hangszeres muzsika mellett, a hangulatos látványelemek, koreográfiák is szerepet kaptak. Ugyanakkor a szülőföld szeretete, a népi hagyományok megőrzése is visszatükröződött a produkciókban.

 

A “fekete színház” kreatív és látványos produkciója

 

A közönséget, köztük a város polgármesterét, alpolgármestereit, önkormányzati képviselőit, a tankerület igazgatóját, a társintézmények képviselőit és nyugdíjas pedagógusait Bajner Imre igazgató köszöntötte.

 

 

Elmondta, több év elmaradt kulturális bemutatója után nagyon várták már az eseményt, hiszen az alsó tagozatos diákoknak a mai napig nem adatott meg a lehetőség a bemutatkozásra. – Az előző hetekben, hónapokban pedagógusaik hozzáértő irányításával szorgalmasan gyakoroltak a kazinczys diákok, hogy most megmutassák az intézményen belül folyó sokszínű oktatói munkát, amelynek eredményeként versmondás, hangszeres zene, színházi előadás, néptánc és modern tánc is szerepel a műsorban. A mai este egy közös munka gyümölcse, köszönet jár érte a szülőknek, a gyerekeknek, minden pedagógusnak és művészeti vezetőnek, aki az iskola falai között, vagy azon kívül csiszolják a diákok táncos vagy zenei tehetségét- fogalmazott a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola igazgatója, majd átadta a szót Bodor Tamásnak, a Kazinczy tagintézmény vezetőjének.

 

Szabó Csaba néptánc-pedagógus és ifjú tanítványainak előadásából a népi humor sem hiányzott

 

Bodor Tamás első szavai között köszönetet mondott Bajner Imre igazgatónak, aki “az elmúlt 15 évben biztosította, hogy a Kazinczy megőrizhesse arculatát, hagyományait”, az iskola pedagógusainak pedig azt, hogy élni tudtak a lehetőséggel. – A “művészet a kimondhatatlan tolmácsa”. Ez a Goethe idézet kulturális bemutatónk mindenkori mottója. Aki kiáll egy színpadra, egy produkciót önök elé tár, az ad magából valamit, jó szívvel teszi és várja a kedvező fogadtatást. A mai estén több, mint 200 fiatal lép színpadra produkciójával, amelyhez jó szórakozást kívánok- zárta gondolatait a tanintézmény vezetője. A színpadon ezután egymást követték a tanulók által felkonferált és előadott verses, zenés, színházi és táncos előadások, amelyekben a kisdiákoktól a felsős osztályos tanulókig, sőt pedagógusokig minden korosztály szerephez jutott. A közönség pedig hálás volt, minden esetben megérdemelt nagy tapssal jutalmazta a fellépőket. /tl/

 

 

Kazinczys diákok a kultúra színpadán

| hírek, közélet, kultúra, oktatás |