Az IFMA Utánpótlás- és U23 Muaythai Európa Bajnokságon Ankarában, Törökországban a tapolcai Tóth Zsombor aranyérmet szerzett.

 

„-Tóth Zsombor egy nagyon kaotikus mérkőzést vívott orosz riválisával az elődöntőben. Az első menetében nagyon szépen dolgozott és szerintünk meg is nyerte, de a bírók máshogy látták, így egy kicsit szaladnunk kellett az eredmény után a másodikban.” –olvasható Nagy Balázs és Rebrei József Utánpótlás Kapitányok beszámolója a szövetség oldalán.

 

Az Európa Bajnok Tóth Zsombor és a magyar Muaythai válogatott edzői Nagy Balázs és Rebrei József fotó: helyszíni

 

„-Sajnos ez a menet simábban elment mint az első. A harmadikban viszont mindent egylapra feltéve próbáltuk az oroszt megsebezni, ami sikerült is egy hatalmas forduló könyökkel és földre került ellenfelünk úgy, hogy még a mérkőzésből 27 másodperc volt hátra. Itt érthetetlen módon a vezetőbíró nem szüntette be a mérkőzést, pedig szemmel láthatóan nem volt jó bőrben az ellenfelünk és úgy elhúzta a számolást, hogy lejárt az idő a menetből, így az oroszt hirdették ki győztesnek. Ezt az ítéletet megóvtuk és 5 bíró újranézte a mérkőzést, ahol megfordították a meccs kimenetelét és Zsombit hirdették ki győztesnek.”

 

 

Így Zsombor a döntőben folytathatta menetelését, ahol egy török ellenféllel kellett szembenéznie. Keményen küzdött, harcolt, melynek Európa – bajnoki cím lett az eredménye. A közösségi médiában futótűzként terjedt a hír, hogy Tapolca újabb bajnokot köszönthet, aki nem feledi honnan indult és hálás edzőjének Szilágyi Arnoldnak. /hg/

 

Tóth Zsombor Európa bajnoki címet nyert

| hírek, sport |