Hivatali dolgozók, érintett városi cégek képviselői, a kivitelező szakemberei, önkormányzati képviselők járták be a mai napon a Malom-tó egyes részeit.  A területbejárás okáról és tapasztalatairól Dobó Zoltán polgármester tájékoztatta a Tapolcai Médiát.

 

 

– Az alsó és felső tó körül is megújul hamarosan a térburkolat, a munkák technikai részleteit beszéltük most át. A szakemberek a beruházás során új, egyenes felületű járófelületeket hoznak létre úgy, hogy közben a tópart fáit érintetlenül hagyják, azok nem sérülhetnek. Mindenképpen esztétikai és minőségi ugrást várunk a végeredménytől- mondta el érdeklődésünkre a város polgármestere.

 

 

Megtudtuk, mivel a munkálatok elkezdése nem tűr halasztást, az akár már a jövő héten elindulhat. A munkaterület kialakítása, a munkálatok minden valószínűség szerint meghiúsítják, illetve átírják majd a március 15-i ünnepségek Panteon falnál zajló hagyományos, nagyobb nyilvánosság előtt zajló koszorúzási ceremóniáit. Ugyanakkor a tópart egyes részei továbbra is látogathatók lesznek a lakosság és a város vendégei számára, ahogy a vendéglátóipari helyek megközelítése is zavartalan lesz.  A nettó 53 millió forintba kerülő beruházás Dobó Zoltán szerint kedvező bekerülési értékű, nagyjából a tavalyi árszinten van. A  befejezést pedig valamikor április végére, május elejére, a Tapolcai Tavasz Fesztivál időszakára valószínűsíti a polgármester. /Töreky L./

 

Megújul a térburkolat- helyszíni szemle, megbeszélés a tóparton

| gazdaság, hírek, közlekedés, önkormányzat |