Horváthné Somogyi Ildikó, Varga Károlyné és N. Horváth Erzsébet személyében, három tapolcai kitüntetettje is volt a mai napon, a  március 15-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett állami kitüntetések és miniszteri elismerések átadási ünnepségének a Festetics Palotában, Budapesten.

 

 

Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át Horváthné Somogyi Ildikó, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének alelnöke és a Veszprém Megyei Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Közhasznú Egyesületének elnöke, az Életlehetőség Szociális Nappali Intézmény Nonprofit Kft. ügyvezetője a megváltozott munkaképességűek és a fogyatékossággal élők támogatását szolgáló több évtizedes, áldozatos munkája elismeréseként.

 

 

N. Horváth Erzsébet helytörténész, író, a tapolcai Batsányi Színjátszó Kör alapító vezetője a település kulturális életében betöltött szerepe, valamint helytörténeti kutatásai és írásai elismeréseként.

 

 

 

Varga Károlyné, a tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum nyugalmazott igazgatóhelyettese, a Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség titkára, a Tapolcai Városszépítő Egyesület alelnöke és a Tapolcai Nőklub Egyesület elnöke, aki a város történetének kutatása és bemutatása érdekében végzett munkája, valamint közösségépítő tevékenysége elismeréseként vehette át dr. Navracsics Tibortól a Magyar Ezüst Érdemkeresztet.

 

 

 

– Az elismerés kötelez, akinek több adatott, annak többet is kell nyújtania közössége számára – mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. – Nemzeti ünnepen emlékezünk azokra az őseinkre, akik meghatározzák a közösség karakterét, akik bizonyítottak, akiknek állandó helyük van az egész nemzet történelmében, akikhez mérjük magunkat. Így van ez szűkebb körben, például egy munkahelyi közösségben is, ahol elismerik a közösséget meghatározó személyiségek addig elvégzett munkáját. A kitüntettek többet tettek le az asztalra – mondta a miniszter, aki hozzátette, a nemzeti ünnepen átadott kitüntetésekkel megerősítjük saját büszkeségünket, közösséghez tartozásunkat, köszönjük a kitüntetettek átlagon felüli teljesítményét, és szeretnénk, ha így folytatnák-fogalmazott. /Töreky L, MTI/

 

Három tapolcai is Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át Budapesten

| hírek, közélet, kultúra, szociális szféra |