Tartalmas időszakon van túl a Tapolca Vívóklub, januárban minden hétvégén pástra léptek a fiatal sportolók.

 

Pozsonyban kezdődött az újév az U17-es korosztály Európai Körversenyével, ahol Süketes Miklós hasznos tapasztalatokat gyűjtött a népes férfi párbajtőr mezőnyben és méltóképpen képviselte klubját illetve a magyar válogatott keretet.

 

Süketes Miklós képviselte a klubot, a magyar delegáció tagjaként Pozsonyban. fotó: helyszíni

 

A Junior Magyar Bajnoksággal folytatódtak a küzdelmek. Mind egyéniben, mind csapatban szépen helyt álltak a tapolcai fiatalok úgy, hogy U20-as korosztályú versenyző nem volt köztük, mindenki felversenyzett. A junior csapat tagjai: Süketes Miklós, Makkos Bence, Bicsérdi Csongor, Konczek Lina, Konkoly Evelin, Cserép Dorina, Szalma Sára, Tarsoly Borbála.

 

 

A juniorok után a kadétok léptek pástra, szintén Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az egyéni küzdelmekben rendre erősebb, magasabban rangsorolt ellenféltől kaptak ki a versenyzők. „-A következő lépcsőfoka a műhelymunkának pont az lesz, hogyan lehet meglepetést okozni, hogyan lehet borítani a papírformát. A csapatversenyen hatalmasat küzdött mind a fiú, mind a lány csapatunk. Az ország legnagyobb vívóklubjaival vívtak kiélezett csatákat és megmutatták, hogy nemsokára újra komolyan kell számolni a Tapolca Vívóklub versenyzőivel, csapataival.” – nyilatkozta Keszler Dávid, edző. A kadet csapat tagjai: Süketes Miklós, Makkos Bence, Bicsérdi Csongor, Tarsoly Csanád, Tarsoly Borbála, Konkoly Evelin, Szalma Sára, Cserép Dorna és Konczek Lina. A következő állomás szintén Budapest, de most a Vasas kézilabda csarnokában gyűltek össze a legkisebbek. Az Olimpici versenysorozatban négy különböző korcsoportban léptek pástra a gyerekek. Törpici, gyerek, újonc és serdülő korosztályban mérkőztek egymással a kicsik. „-Itt is látszik a fejlődés de a komolyabb eredményekre, érmekre még várni kell egy kicsit, ami nem baj, mert ezen a hosszú úton nemcsak sportolók, de olyan emberek fognak felnőni a páston, akik az élet bármely területén megállják a helyüket.” – értékelt Keszler Dávid. Olimpici versenyen nevezett sportolók: Bali Gergő, Nyári Flórián, Klemens Barnabás, Hegyi Kristóf, Piller Kristóf, Puskás Máté, Tarsoly Csanád, Bolla Sára, Hegyi Dorka, Várnagy Olívia, Horváth Míra, Bicsérdi Kamilla, Gmózer Zoé és Konczek Lina. /hg/

 

“Nemsokára újra, komolyan kell számolni a Tapolca Vívóklub versenyzőivel”

| hírek, sport |