Karácsonyi tanúságtétel Mező Misivel a Széchenyi István Baptista Középiskolában

A Széchenyi István Baptista Középiskola házi karácsonyi ünnepségének két illusztris vendége is volt a tegnap délelőtt. Az alkalomból ugyanis meglátogatta az intézményt és megosztotta gondolatait a diákokkal Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, továbbá dalaival, tanúságtételével Mező Misi, a közkedvelt Magna Cum Laude együttes frontembere is.

 

Dr. Szilágyi Béla a fenntartó szeretetszolgálat elnöke a karácsonyi ünnepségen (a fotón a diákok karácsonyi műsorában közreműködő diáklányok után a harmadik)

 

Dr. Szilágyi Bélát az ünnepséget megelőzően kérdeztük, milyen céllal, üzenettel érkezett a Széchenyi iskola tanulóinak karácsonyára? – Elmondom a diákoknak, hogy mi emberek szeretettek, és céllal teremtettek vagyunk, olyanok, akik “carpe diem”- nél sokkal többre vagyunk hivatottak. Mi lenne velünk, ha Einstein, Thomson William Kelvin, Szophoklész vagy Michelangelo a mának élt volna?! Merjenek álmodni a fiatalok, tekintsenek a jövőbe és hozzák el onnan a különlegességeket a mába! A “Ki vagyok én?” kérdésre pedig hallgassák meg, hogy Jézus mit tud nekik válaszolni. Ismerjék fel, tudják, hogy ők Isten gyermekei, akik nagyon sokra hivatottak. Hiszem, hogy megnyílik a szívük erre az üzenetre.

 

A  Bibliai rajzverseny legszebb munkái a tanintézmény aulájában /fotók:tl/

 

A szeretetszolgálat elnöke hozzátette, hogy Mező Misi érkezése nem véletlen, hiszen Ő egy olyan ismert és nagyon kedvelt hazai sztár, aki néhány évvel ezelőtt megtért. – Misi a megtérése után nem hagyott fel zenészi karrierjével, hanem dalaival, szövegeivel, de személyes találkozások alkalmával is tanúságot tesz, elmondja, hogy a hit miként változtatta meg az életét. Mi pedig itt a szeretetszolgálatnál már negyed évszázada arról beszélünk, hogy egy hajdani, őrültségnek tűnő, de Isten által adott álomból, egy özvegyasszony ötezer forintjából, egy zöldségtárolóból  indulva,hogyan volt lehetséges mindaz, amit a szeretetszolgálat Isten kegyelméből el tudott végezni az elmúlt években. 65 országban dolgoztunk, nyolc háborúban, rengeteg menekülttáborban, katasztrófák helyszínein  jártunk és tudtunk segítséget nyújtani, közel 30 ezer embert látunk el szociális intézményeinkben, 14 ezer fiatallal, diákkal foglalkozunk szerte az országban. Itt Tapolcán is több száz diákot oktathatunk, hiszünk benne, hogy a pedagógiai munkához szakmailag, lelkiségben, bátorításban is sokat hozzátehetünk, illetve, a manapság hiánycikknek számító békességet, nyugalmat, szeretetet és motivációt adhatunk tanulóink számukra- hangsúlyozta Szilágyi Béla. /Töreky L./

 

 

 

 

 

Karácsonyi tanúságtétel Mező Misivel a Széchenyi István Baptista Középiskolában

| hírek, hitélet, kultúra, oktatás |