Sült kolbász és forralt bor illata lengte be a Tópart környékét az év utolsó előtti napján. A hagyományos kolbásztöltő- és forralt bor főzőversenyre idén is sokan jelentkeztek és a kóstolók, érdeklődők száma is szép látványt nyújtott.

 

A tapolcai rendezvények sorában kiemelt jelentőséggel bír az év végi programsorozat, melynek nyitó momentuma a kolbásztöltő verseny, melyet a hagyományoknak megfelelően idén is a város központjában, a csodálatos Malom-tónál rendeztek meg.

 

 

20 kolbász és 19 forralt bor versengett a legjobb helyezésért. A csapatok legjobb tudásuk szerint fűszerezték, ízesítették a húsokat, melyeket a érdeklődők meg is kóstolhattak. A vidám hangulatért Szakál Miklós volt a felelős, aki poénjaival, humoros kommentjeivel tette színesebbé a napot.

 

 

A szakavatott zsűri nehezen tudott dönteni, hiszen rendkívül szép és ízletes termékeket kóstolhattak. Ennek ellenére sikerült felállítani a végső sorrendet, így a forralt borok közül a Borklubé lett a harmadik, második helyen a Zalaszántói fiúk bora végzett, míg a legjobbnak a Bokréta Nagycsaládosok Egyesülete bora bizonyult.

 

 

A kolbászok közül a harmadik a Momo 40 csapaté lett, második a Tanuhegyek Egyesületé, a legfinomabbnak a Máv Zrt. kolbászát választották. /hg/

 

Év végi malackodás a Tóparton

| hírek, közélet |