A Fülöp Márton Alapítvány idén hirdette meg első alkalommal a Fülöp Márton Labdarúgás-történeti Vetélkedőt a sportág és múltja iránt érdeklődő magyarországi középiskolás diákok számára.

 

Az Alapítvány egyik fő célja a magyar labdarúgás történelmének ápolása, népszerűsítése, kiemelkedő szereplői emlékének megőrzése. A verseny a magyar labdarúgás-történet legsikeresebb, legnépszerűbb korszakainak felidézését tűzte ki céljául. A vetélkedőre kétfős csapatok jelentkezhettek. A Batsányi János Gimnáziumból Kötéljártó Áron József és Szabó Nimród 10. B osztályos tanulók döntöttek úgy, hogy Tarnóczai Géza felkészítése mellett megmérettetik magukat a versenyen, amelyre több mint 100 csapat jelentkezett. Az első internetes fordulóra október közepén került sor, és sikerült a továbbjutás. A Hajrá Tapolca! néven versenyző csapat az október végi második internetes fordulóban is eredményesen szerepelt és a legjobb 10 közé jutott.

 

Kötéljártó Áron József és Szabó Nimród szépen szerepelt a sporttörténeti feladatok versenyében fotó: helyszíni

 

A verseny döntőjét 2022. november 15-én rendezték meg Budapesten, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Számos legendás korábbi válogatott labdarúgó, például Nyilasi Tibor és Détári Lajos is megjelent az eseményen, velük a felvezető műsor során az ismert műsorvezető, Gundel-Takács Gábor beszélgetett.” -A résztvevők a 2015 novemberében fiatalon elhunyt, korábbi 24-szeres válogatott kapusra, Fülöp Mártonra is emlékeztek ezzel a vetélkedővel. Az izgalmas döntő végén a Batsányis fiúk 6. helyezést értek el, és többek között magyar mezt kaptak jutalmul, valamint a helyszínen tekinthették meg a Magyarország-Görögország válogatott összecsapást, amely egyúttal a válogatottsági rekorder, Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzése volt és a magyar válogatott 2-1-es győzelmével végződött.” – tájékoztatta lapunkat Tarnóczai Géza, felkészítő tanár. /hg/

 

Futballtörténeti vetélkedőn remekeltek a gimnazisták

| hírek, sport |