Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású párbajtőr csapat bronzérmet nyert a Bernben rendezett Világkupán.

 

Egy igazán izgalmas párbajtőr-csapatversenyt hozott magyar szempontból a berni Világkupa.- számolt be róla a Magyar Vívószövetség. Szerencsére azt is hozzátehetjük, egyetlen alkalmat leszámítva számunkra kedvezően alakultak az izgalmas pillanatok. Ami azonnal kiemelendő, és a jövő, az olimpiai kvalifikáció szempontjából nagyon fontos: az erős és sűrű mezőnyben az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású válogatott nagyon simán jutott a legjobb nyolc közé.

 

Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Siklósi Gergely – a bronzérmes férfi párbajtőrcsapat fotó: helyszíni

 

Ehhez a Nagy-Britannia elleni 45:24-es, majd az Egyesült Államokkal szembeni 45:28-as sikerre volt szükség. A csapat erejére és egységességére jellemző, hogy az is bőven belefért, hogy az előző napi aranyérmes, Andrásfi Tibor ezen a két meccsen ne lépjen pástra. A további folytatás viszont három esetben is fordulatos, rendkívül szoros, egytusos asszókat hozott. A negyeddöntőben nem tűnt rossz ellenfélnek Izrael, ám a végig “óvatos”, kevés tust hozó meccsen minimális különbséggel többnyire az izraeliek vezettek. Az utolsó asszóban pedig már három tus is volt Galper előnye Nagy Dáviddal szemben. A magyar végül kevesebb, mint egy másodperccel a vége előtt egyenlített és a hosszabbításban meg is nyerte a nagyon fontos meccset. Az elődöntőben a világbajnok franciák következtek. Többször bejött már a mieinknek, hogy Koch Mátét “rácserélték” a rivális klasszisára, Borelre, ám ezúttal nem. Az ekkor szerzett hátrányt így is sikerült ledolgozni a befejező csörtére, amelyre Nagy Dávid és a már említett Yannick Borel állt fel. Másodszor már nem sikerült a fiatal magyarnak a bravúr, pedig nagyon közel állt hozzá, a vége 44:45 lett, így jöhetett a bronzmérkőzés Olaszországgal.

 

Siklós Gergely befejező emberként döntötte el a párharcot, így Magyarország bronzérmet nyert fotó: helyszíni

 

Itt szinte végig fej fej mellett haladt a két ősi rivális, és “természetesen” ezúttal is egyenlő állásnál lépett pástra a két befejező ember, Siklósi Gergely, illetve Davide di Veroli. Az egész nap nagyszerűen vívó, végig pozitív indexet hozó világbajnok és olimpiai ezüstérmes tapolcai párbajtőröző feltette vasárnapi teljesítményére a koronát, 30:28-cal zárta le a meccset és ezzel Magyarország bronzérmet nyert. A válogatott párbajtőrözőkre ebben az évben még egy Világkupa-, és egy Grand Prix-verseny vár, illetve a karácsony előtti országos bajnokság. /hg/

 

Bronzérmet szereztek Siklósiék

| hírek, sport |