Mi, a TBLÁI Batsányi János Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézményének 16 pedagógusa ma, 2022. október 14-én sztrájkkal tiltakozunk a közoktatás méltatlan helyzete miatt. Szeretnénk felhívni a törvényhozók figyelmét a súlyos problémákra, az ezek megoldására irányuló párbeszéd hiányára. Nincs tanár, nincs jövő!  A helyi pedagógusok a közleményüket, amelyet a Tapolcai Médiának is eljuttattak, egy Széchenyi idézettel zárták:  “Egynek minden nehéz. Soknak semmi sem lehetetlen.”

 

 

Információink szerint, a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola székhelyintézményben 2X2 órában mintegy 20-an, a Batsányi tagintézményben – ahogy az a közleményben szerepel-  2X4 órában 16 dolgozó fejezte ki tiltakozását a hazai közoktatás jelenlegi helyzete miatt.

 

 

 

A Kazinczy tagintézményben a mai napon nem tartottak tiltakozó akciót (korábban ezt megtették), de jelezték, szolidarítanak kollégáikkal: Szolidaritást vállalunk a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból elbocsátott tanárokkal, és a polgári engedetlenségben részt vevő tanártársainkkal. Tisztességes béreket és szakmai egyeztetéseken alapuló változásokat követelünk tanítványaink jövője érdekében! Egy rövid facebook bejegyzésből azt is megtudtuk, hogy a mai napon a Batsányi János Gimnázium tanárai is csatlakoztak az országos tiltakozáshoz. /Töreky L./

 

 

Több intézményben is tiltakoztak ma a helyi pedagógusok

| hírek, közélet, oktatás, politika |