Másfél évtizede, 2007. február 26-án,  a Hotel Gabriella éttermében tartott alakuló ülés óta ismerjük a Tanúhegyek Egyesület nevét. 17 taggal indultak, ma közel száz tagja van a civil szervezetnek. A 15 éves fennállást október 14-én, pénteken a diszeli Csobánc Művelődési Házban ünnepelték meg az érintettek.

 

Sabján Géza elnök köszönti a megjelenteket /Fotók:tl/

 

Sabján Géza elnök rövid köszöntő gondolatai követően, egy perc néma felállással emlékeztek meg az elhunytakról. Novák Istvánné, mint az egyesület “krónikása” emlékezett vissza az elmúlt 15 évre, a megalakulástól, egészen a mai napig felelevenítette az egyesületi történéseket, a szervezeten belül folyó munkát, az elmúlt évek eredményeit, örömeit.

 

Egy perc csend az elhunyt tagtársak emlékére

 

Novák Istvánné: …tovább munkálkodunk városunk és a térség javára…

 

Elhangzott, a tagság mára gyakorlatilag kicserélődött, de az aktív korúakból is gyakorlatilag nyugdíjassá váltak a legtöbben. – Rendszeres résztvevői vagyunk a városi eseményeknek, ápoljuk a bányász hagyományokat, megemlékezünk nemzeti ünnepeinkről, kirándulunk, évfordulókat ünneplünk együtt, de odafigyelünk idős tagtársainkra is. Ma a tíz alapító tagból ( Makra Károly elnök, Novák Istvánné alelnök, Komoróczi József gazdaságis, Dr. Nádori László, Balázsné Kiss Éva, Bíró József, Buzás Gyula, Hervay Katalin, Kiss László, Varga Károlyné), csak hárman maradtunk, de az eredeti célokat szem előtt tartjuk, tovább munkálkodunk városunk és a térség javára. Életben maradásunk anyagi oldalát a Tapolca város önkormányzatának támogatása és pályázatokon való részvételeink segítik- hangsúlyozta Novák Istvánné.

 

Pohárköszöntő a város polgármesterétől és alpolgármesterétől

 

Dobó Zoltán polgármester pohárköszöntőjében Tapolca város nevében szólt a Tanúhegyek Egyesület jelenlévő tagjaihoz. Örömét fejezte ki, hogy immár 8-9 éve jó együttműködés, példaértékű kapcsolat van az egyesület és az önkormányzat között, mindkét fél javára. – Igaz a mondás, hogy ki mennyit ad, annyival válik többé. A Tanúhegyek Egyesületről el tudom mondani, hogy évről-évre egyre többé vált. Csak azt tudom kívánni, hogy maradjon ez mindig így…-fogalmazott Dobó Zoltán. A rendezvény vacsorával, poharazgatással, beszélgetésekkel illetve a Batsányi Táncegyüttes előadásával folytatódott a helyszínen. /Töreky László/

 

 

15 éve létezik a Tanúhegyek Egyesület, megünnepelték

| hírek, közélet, önkormányzat |