Új edző a brazil Jiu Jitsu csapat élén. Németh Lajos fiatalos lendülettel és kellő szakmai alázattal és tudással vágott bele a munkába.

 

Német Lajos 2009 óta a Tapolcán edző brazil Jiu-Jitsu csapat tagja. A sportban elért eredményeiért több kitüntetésben is részesült, fekete övét 2020-ban szerezte.

 

Németh Lajos sportolói múltjában szerzett tapasztalatait adja át a következő generációnak fotó: Helyszíni

 

Az egyetem és munka mellett élete most fordult abba az irányba, hogy Molnár Gábortól át tudta venni az edzői feladatokat és fiatalos lendületével, tapasztalatával a csapat építkezését, versenyeken való részvételét erősíti. “- Célunk, hogy az edzéseink kemények legyenek, hiszen versenyekre készülünk, emellett azonban a taglétszám növelése is célunk.”

 

Elsődleges cél, egy erős csapat építése,akik a versenyeken is bizonyítanak fotó: Helyszíni

 

Szeretnénk aktív résztvevői lenni a közösségi médiáknak, hiszen amellett, hogy mutatja leendő tagjainknak a lehetőségeket, megismertetik velük a sportágat, a már sportolókra is ösztönző hatással bír, egy jó visszaigazolási forma. Szeretnénk minél több környékbeli csapattal felvenni a kapcsolatot és közös edzéseket tartani, hiszen a harcművészetekben gyorsan kiismerik egymást az ellenfelek, így pozitívan hat a sportolókra, ha minél több ellenféllel találkoznak.

 

 

Hetente két edzést tartunk, kedden és pénteken, a gyerekek fél 6-tól, a felnőttek pedig 7 órától kezdik a munkát a Bauxit Sportcentrum emeleti edzőtermében.”- tudtuk meg Németh Lajos edzőtől. A csapat már meg is mérette magát, a jászberényi Globál Grappling bajnokságon indultak tapolcai színekben. Az edző nagyon büszke mindenkire és maximálisan elégedett az eredményekkel:” – Ez volt az első versenyem klubvezetőként, ami igazán új élményt nyújtott, hiszen nem csak a saját versenyzésemre, hanem az egész csapatra figyelnem kellett. A dolgom könnyű volt, hiszen remekül sikerült a felkészülés és ennek eredménye pedig, hogy 8 versenyzőm összesen 9 érmet gyűjtött. ” A gyerek kategóriában Sajcz Kálmán Miksa második helyen végzett, Bágya Benjamin ezüst- és bronzérmet szerzett, Dobay Bendegúz harmadik, míg Tál Gergely második lett. A felnőtteknél Dajka Patrik második lett, Mester Zoltán és Németh Lajos aranyérmet szerzett, Páhi Ádám ezüstéremnek örülhetett.  /hg/

 

Csapatban az erő

| hírek, sport |