Eredetileg a régi köztemető ravatalozójának felújításában gondolkodott a város, ám az épület szakértői vizsgálata kiderítette, a felújítás helyett, annak elbontása, illetve egy új épület megépítése a racionális megoldás. A részletes terveket a napokban ismertették a döntéshozók előtt a tervező iroda képviselői.

 

 

Dobó Zoltán polgármester lapunk érdeklődésre elmondta, a nagyjából egy éve lezajlott szakértői vizsgálat olyan súlyos statikai problémákat tárt fel a ravatalozó esetében, amelyek egyértelműsítették, hogy egy új ravatalozó felépítésére van szükség. – Megbíztunk a tervezéssel egy építész irodát, amely nagy tapasztalatokkal bír ilyen épületek tervezésében, illetve egyházi kapcsolatokkal is rendelkezik. Első körben elkészült nyolc-tíz koncepció, amelyet a történelmi egyházakkal, temetkezési vállalkozókkal, a hivatal műszaki osztályának és főépítészének bevonásával, később az önkormányzati képviselők véleményezése, választása után szűkítettünk le egyetlen tervre.

 

 

 

Mostanában  készült el a részletes, látványtervekkel is kiegészített tervrajz, úgy tapasztaltam, minden résztvevő megelégedésére- mondta el a polgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy legkorábban 2024-re készülhet el az új  ravatalozó. A közhiedelemmel ellentétben egyébként még mindig a régi köztemetőben magasabb a temetkezések száma, igaz, ott ma már az urnás temetések vannak többségben. Az építkezés alatt, illetve azt megelőzően  a városvezetés úgy tervezi, hogy egy szép díszburkolattal látja el a temetői kápolna előtti részt, ott zajlanak majd a szertartások, amíg a ravatalozó nem készül el. /Töreky L./

 

2024-re készülhet el az új ravatalozó

| gazdaság, hírek, hitélet, közélet, önkormányzat |