A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola székhelyintézmény 7.z osztályának diákjai rendhagyó irodalom órára kaptak meghívást a Tamási Áron Művelődési Központba, ahol a szervezők jóvoltából játékosan ismerkedhettek Petőfi költészetével pénteken délelőtt. 

 

Barczáné Tóth Boglárka intézményvezető köszönti a tapolcai diákokat

 

Horváth Róbert helyi alkotó, Petőfi Sándor János vitézének világát idéző alkotása

 

A művelődési intézmény aulájában nemrégen nyílt Szeptember végén… című, helyi alkotók műveiből összeállított  képzőművészeti kiállítás témája, ahogy a tárlat címe is sugallja:  Petőfi és költészete. A  fiatalokat Barczáné Tóth Boglárka köszöntötte, aki elmondta, hogy a képzőművészkör néhány tagja, köztük Verebélyi Zoltán és Horváth Róbert is megfestették kedvenc Petőfi versüket. A művelődési intézmény vezetője arra kérte a diákokat, hogy hallgassák meg Verebélyi Zoli bácsi előadását az amatőr képzőművész alkotások és a Petőfi versek kapcsolódásáról, majd ismerjék fel és társítsák a költő verseit a tárlat képeihez.

 

Verebélyi Zoltán Petőfi Alföldjét jelenítette meg a festészet eszköztárával

 

Végül a Tapolcai Média kamerája előtt szavalatok hangzottak el a tanulóktól a versek ihlette festmények előtt:  a János vitézből Barcza Gergő Péter idézett, A puszta, télen-t Novák Berta szavalta. Szabó Krisztina a Jövendölés című versből olvasott fel, a Nemzeti dal egy részletét Vas Levente adta elő.  A Sári néni című Petőfi költeményt Szabó Zalán, Az Alföldet Orbán Dániel idézte, Kovács Lili pedig az Anyám tyúkjából mondott el egy részletet. /írás, fotók: Töreky L./

 

FOTÓGALÉRIA

Petőfi költészete szóban és képeken- játszottak és szavaltak a hetedikesek (fotógalériával)

| hírek, kultúra, oktatás |