Dr. Görcsös Mihályné Takáts Gizella rubindiplomás pedagógus írói, költői  munkásságát sokan ismerik a városban, a legtöbben azt is tudják, hogy a kottaírást, a dalszerzést is nagy kedvvel gyakorolja.

 

A közelmúltban elkészült, fúvós kísérettel elképzelt  indulóját természetesen Tapolcának ajánlja a szerző, remélve, hogy a város befogadja, megszereti és szívébe zárja a dalt. “Szent György-hegy bortermő tája, Pannon szellő lebben rája, Balaton-csókolta orca, Szép vagy virágos Tapolca…” – ekképpen kezdődik a fülbemászó és lendületes induló, amely Tapolca  és környékének adottságait, legjellemzőbb természeti kincseit veszi sorba és öltözteti szép dallamsorokba.

 

 

Akik Gizi néni legutolsó könyvbemutatóján részt vettek a városi moziban azok már megismerhették a művet. A szerző  nem titkolja, azt szeretné, ha szerzeményét  a Járdányi Pál Zeneiskola is befogadná és fúvós kísérettel adná elő a jövőben különböző rendezvények alkalmával.

 

 

 

Az induló mellett egy Himnuszt is írt Tapolcának Dr. Görcsös Mihályné Takáts Gizella, aki lapunknak elárulta, szerzeménye augusztus 14-én, vasárnap 10 órakor és augusztus 15-én, hétfőn 18 órakor felcsendülhet majd a város katolikus templomában. Íme a Tapolca Város Himnuszának szánt zenei mű szövege:   ” Boldogasszony templomának zengő haranghangja áhítatra hív, Gyermeket, ifjakat “ama tudás vára” életre tanít, Régi-új város porból újjá éledt, Munka, tudás kincseivel bő lett, Áldjuk a teremtőt, az új életre keltőt, Kérjük adjon városunknak boldog új esztendőt, S kérjük adjon nemzetünknek áldott új esztendőt”. /tl/

 

Himnuszt és városindulót is írt szeretett Tapolcájának

| hírek, közélet, kultúra |