Az Orgonák éjszakája országos programsorozat célja, hogy széles körben mutassa be a hangszerek királynőjét. Szombaton este Tapolcán is megszólalt az orgona, igaz nem csak úgy önmagában, hiszen a királynőt “fúvós alattvalói” is elkísérték szép dallamokkal kikövezett észak- balatoni  útjára.

 

 

Az orgona által nyújtott különleges zenei élményt általában csak a templom falain belül élvezhetjük. Azonban augusztus 6-án a Filharmónia Magyarország több vándor orgonát indított útnak, hogy minél több ember hallhassa a hangszer kivételes hangját. A Balaton északi partján Kiss Zsolt és a Four Bones harsona quartet közös koncertje varázsolta el a zenekedvelő közönséget.

 

 

Szigligeti koncertje után érkezett Tapolcára az alkalmi zenei társulat, hogy egy rövid koncert erejéig a Malom-tónál sétáló, pihenő emberek előtt játssza el igényes filmzenei, könnyűzenei repertoárját. A hat órakor kezdődő hangverseny mindössze fél órás volt, hiszen néhány órával később már a Balatonfüredi Tagore Sétányon, majd Balatonalmádi rendezvényterén játszott a különleges zenei formáció. /tl/

 

A hangszerek királynője harsonásokkal érkezett a Malom-tóhoz

| hírek, kultúra |