A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja. Tapolcán dr. Navracsics Tibor miniszter, országgyűlési képviselő és Dobó Zoltán polgármester egyaránt méltatta a helyi egészségügyi dolgozókat, majd kitüntetéseket, elismerő okleveleket adtak át az ünnepi eseményen az arra érdemesülteknek. Később Dr. Lang Zsuzsanna kórházigazgató pohárköszöntője, közös koccintás és svédasztalos ünnepi vacsora várta a résztvevőket.

 

 

Az egészségügy dolgozóinak helyi ünnepén részt vett dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő, dr. Lang Zsuzsanna, a Deák Jenő Kórház főigazgatója, Dobó Zoltán polgármester és Tapolca város önkormányzatának számos képviselője, dr.Töreki-Vörös Ibolya megyei irányító intézményvezető, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója és Farkas Mária Anna, a Csolnoky Ferenc Kórház gazdasági igazgatója is.

 

Dr. Navracsics Tibor: Ezen a napon nem egyszerűen egy hivatásnak adunk tiszteletet, hanem az Önök által végzett munka rendkívüliségének is… /Fotók.tl/

 

Dr. Navracsics Tibor miniszter, a térség országgyűlési képviselője a szféra dolgozóit köszöntve arra mutatott rá, hogy egy olyan hivatást  ünnepel most az ország, amely az “emberi élet minden titkával tisztában van”.  Ott vannak Ők a születésnél, az élet kezdeténél, nehézségeinél, és ott vannak az élet végénél- fogalmazott. – Önök tudják az életnek minden olyan titkát, amiről mi, szakmán kívüli emberek csak filozofálgatunk, hasonlatokat keresünk, nézeteket ütköztetünk. Ezért Semmelweis napon nem egyszerűen egy hivatásnak adunk tiszteletet, hanem az Önök által végzett munka rendkívüliségének is- hangsúlyozta dr.  Navracsics Tibor.

 

Dobó Zoltán: Köszönet jár a szféra dolgozóinak, nagy tisztelettel és szeretettel tartozunk irányukba…

 

Dobó Zoltán polgármester beszéde első részében az elmúlt évtizedekben az orvostudomány területén lezajlott rendkívüli technikai fejlődést vette górcső alá, de figyelmeztetett, a Semmelweis-napon az embereket ünnepeljük, azokat, akik az életük kockáztatásával is mások megmentésén munkálkodnak. – Emlékezzünk az elmúlt két év Covid járványára. Senki nem tudja mindmáig megmondani, hogy miért van az, hogy míg az egyik ember tünetek nélkül átvészeli a vírust, addig mások belehalnak. Az egészségügyi dolgozó ebben a háborúban sem mérlegelt, hiszen ez volt a front, a lövészárok, ott volt az ellenség. Orvosok, ápolók, mentősök hivatásuk esküjéhez méltóan vették ki részüket ebből a harcból. Ezért Tapolca város részéről is köszönet jár a szféra dolgozóinak, nagy tisztelettel és  szeretettel tartozunk irányukba- fogalmazott a tapolcai polgármester. Dobó Zoltán elismerések átadásával is nyomatékot adott a város hálájának. A Covid járvány idején erőn felül teljesítő tapolcai háziorvosi rendelők  és gyermekorvosi körzetek dolgozóinak adott át elsőként elismerő okleveleket. Dr. Kazári László, Ányosi Judit, Fáróné Hegedüs Beáta, dr. Varga István, Bárány Mónika, Szeli Szilvia, dr. Cséri Tamás, Cséri Rita, Kálmánné Szalai Beatrix, dr. Sőth Tamás, dr. Sőthné Hohl Aliz, Siposné Horváth Mónika, dr. Hubert János, Kecskeméti Lászlóné Márta, Hubertné Rajz Roberta, dr. Stark Elek, Starkné Sokkhegyi Ilona, Dabosi Istvánné, dr. Strecke Susanne, Szijártó Andrea, Németh Tímea,  dr. Szabó Gabriella, Tóth Ferencné, dr. Sövényházi Ilona és Vágó Katalin Rozália részesült a város kitüntetésében.

 

A város a háziorvosi rendelők munkatásainak járvány idején tanúsított helytállását elismerésekkel jutalmazta

 

A Deák Jenő Kórház kitüntetéseit és elismeréseit  dr. Lang Zsuzsanna főigazgató, dr. Kollát Ildikó orvosigazgató, Zengői- Török Csilla ápolási igazgató és Dobó Zoltán polgármester adta át az arra érdemesülteknek. Dr. Fekete József, a helyi kórház legmagasabb kitüntetését a Deák Jenő emlékérmet vehette át, de Ráczné Szalay Tünde, Máté Sándorné, Bódai Katalin, Horváthné Ságer Ildikó, Molnár Miklósné, Magyar Judit, Magvas-Domonkos Zsuzsanna és Földi László is részesült kórházi elismerésben. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ( MESZK) kitüntetéseit dr. Lang Zsuzsanna és  Zengői – Török Csilla, a MESZK Tapolca-Sümeg Helyi Szervezet elnöke adta át Toronyi Tiborné, Góczán Ferencné, Nagy Zoltánné, Albert Ferencné, Vajda Lívia vehette át. Elhangzottak a 2022- ben jubileumi jutalomban részesültek nevei is, akik szintén nagy tapsot kaptak a kollégáktól, munkatársaktól.

 

 

Sajcz Gábor és Fazekas Ádám zenél

 

20 éves jubileumot ünnepelhet: Dóra Tibor Krisztián, Kolosi Emőke, Zengői-Török Csilla. 30 éves jubileumát ünnepli: dr. Szeidovitz Zsuzsanna, Balázs Szilárdné, Barka Károlyné, Kleinné Heilig Katalin, Péter- Holzbauer Anita, Tátosiné Bóta Andrea.  40 éves jubileumukat ünneplik: Albert Ferencné, Máté Sándorné, Molnár Miklósné, Ráczné Szalai Tünde és Tóth Szabolcs Gyuláné. A város kitüntetésekkel ismerte el a mentőállomás dolgozóit is, amelyeket Dobó Zoltán polgármester adott át az érintetteknek: Csóka Ádám és Bujtor Szabolcs mentőápolóknak, Szabó András mentő-technikusnak, Németh Kálmán mentő-gépkocsi vezetőnek, Szigeti Péter mentőtisztnek és Kapornaki Ernő mentőápolónak. A rendezvényen igényes tangóharmonika-dob hangszereken előadott zenei műsorral ajándékozta meg a közönséget  Sajcz Gábor és Fazekas Ádám.

 

 

Az ünnepség dr. Lang Zsuzsanna főigazgató pohárköszöntőjével, koccintással, ünnepi vacsorával folytatódott

 

Az ünnepség a TÁMK aulájában pezsgős koccintással, ünnepi svédasztalos vacsorával folytatódott, ahol a tapolcai kórház éléről július elsejével távozó, a megyei kórházzal szerződő dr. Lang Zsuzsanna köszönte meg munkatársainak, illetve a háziorvos kollégáknak is, hogy tíz éven keresztül helytálltak, segítették, támogatták vezetői munkáját. Elmondta, nem szakad el teljesen a Deák Jenő Kórháztól, hiszen szakrendelésre rendszeresen visszatér majd az intézménybe. /Töreky László/

 

Kitüntetésekkel ismerték el a helytállást a Semmelweis-napon

| egészségügy, hírek, közélet, önkormányzat |