A tapolcai Tourinform Iroda július 1-től négy diák munkatárssal vág neki a nyári turisztikai szezonnak, de a helyi rendőrséggel együttműködve, úgynevezett bűnmegelőzési pontként is működik a következő két hónapban- tájékoztatta a Tapolcai Média munkatársait Böröndy Tamás irodavezető és Molnár András rendőr őrnagy, a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársa.

 

Böröndy Tamás irodavezető elmondta, a tavalyi évhez hasonlóan két ügyes és tapasztalt diák munkatársuk a Kisfaludy utcába, a TÁMK bejáratához települ ki.  – A  korábbi években már bebizonyosodott, hogy nagy szükség van rájuk, hiszen rendkívül forgalmas a városnak ez a része, sok turista keresi őket információért- fogalmazott.

 

A városba érkezők vendégek érdekében, bűnmegelőzési és információs feladatokat látnak el mostantól a nyári munkát vállaló diákok, diáktolmácsok.  

 

Molnár András rendőr őrnagy a fiatalokat tájékoztatja feladataikról

 

Molnár András rendőr őrnagy kiegészítésként hozzátette, a Tourinform Iroda és a helyi rendőrkapitányság között több éves kapcsolat áll fenn, igaz, kezdetben csak  bűnmegelőzési kiadványaikkal jelentek meg az irodában. Mostantól a rendőrkapitányságon nyári munkát vállaló diáktolmácsaikkal személyesen is jelen lesznek a város és a Tourinform Iroda életében. – Célunk az, hogy a Tapolcára érkező vendégek személyes kontakttal  is megkapják azokat az információkat, amelyek segítik a jogsértések elkerülését és az iroda tevékenységét. Ugyanakkor jogi segítségnyújtásban segédkeznek, együttműködnek az áldozatsegítő központtal, így akár közvetetten pénzügyi, hazautaztatási segítséget is tudnak intézni a bajbajutottaknak. Ezenkívül járőrszolgálatot is ellátnak a fiatalok, akik így a közterületen tartózkodókat is megszólíthatják, segíthetik- hangsúlyozta Molnár András. /Töreky L./

 

Információadás és bűnmegelőzés diákmunkában a Tourinformnál

| hírek, közélet, önkormányzat, rendőrség, Turizmus |