Fantasztikus volt a hangulat a Városi Gyereknapon

Szinte teljesen megtelt a Tapolcai Termálstrand rögtön a nyitás másnapján, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan idén is ingyen várták a vendégeket Gyereknap alkalmából.

A hömpölygő tömeg, a rengeteg vidám program és a folyamatos gyerekkacaj a bizonyíték arra, hogy jól döntöttek a szervezők, mikor pár évvel ezelőtt a strand mellett tették le a voksukat.

Több száz embernek adott kellemes kikapcsolódási lehetőséget és élménydús programokat a Városi Gyereknap fotó:Rendezvénycsarnok

Talán nincs is jobb ajándék annál, mikor újra birtokba vehetik a lurkók a csúszdákat, hűsítő medencéket, közben élvezhetik a színpadon bemutatott produkciókat, ugrálhatnak a légvárakban, óriás bábukkal sakkozhatnak, felmászhatnak a több méter magas falra, beülhetnek a rendőrautóba, sőt még a szirénát is kipróbálhatják. A hangulatos, árnyas fák tövében felállított színpadon a Mintagyerek zenekar szólaltatta meg először hangszereit, majd őket a helyi formációk követték.

Változatos színpadi produkciók szórakoztatták a közönséget fotó: Rendezvénycsarnok

Fellépett a Bárdos Lajos Általános Iskola csoportja, a Batsányi Néptáncegyüttes és az Acro Dance is. A délutánt a Panna-Bál elnevezésű csapat tette színessé, akik koncerttel, bűvésztrükkökkel, Móka tündérrel és színes buborékfelhővel varázsolták el a gyerekek szívét. A strandon zajló eseményekkel párhuzamosan a Bauxit Sportcentrumban Streetball bajnokságot szervezetek, melyen a következő eredmények születtek: alsós korosztályban, a fiúk mezőnyében elsők lettek a Meteorok, másodikak a Dobozok. Lányoknál a Csillámpónik végeztek az élen az Oroszlánok előtt. Felsős korosztályban a fiú csapatok közül a Halászlé lett az első, őket a Bab csapat követte, harmadik a Nincs ötletünk lett.

A hőség ellenére komoly küzdelmek folytak a kosárpályán fotó: Rendezvénycsarnok

A Csajok magabiztosan nyerték a lánymezőnyt. A büntetődobó versenyen Hobok Benedek, Takács Valér, Zengői Róbert lett az élmezőny, míg a lányoknál Zengői Laura, Fazekas Szofi, Lajos Anna állhatott dobogóra. A felsős fiúknál Hegyi Martin dobta a legtöbb kosarat, Fejes Viktor második, Hegyi Márk harmadik lett. Lányoknál Pálosi Laura, Kovács Viktória és Oruci Xhesika voltak a legjobbak. Emlékezetes, élményekben gazdag napot köszönhetnek a gyerekek és az őket kísérő felnőttek a szervező Csermák József Rendezvénycsarnok lelkes csapatának és Tapolca Város Önkormányzatának. /hg/

Fantasztikus volt a hangulat a Városi Gyereknapon

| közélet |