Nekem a Balaton a Riviéra című gálaműsorával vívta ki a helyi publikum vastapsban kifejezett elismerését a Tapolcai Musical Színpad csapata szombaton este a Tamási Áron Művelődési Központ színháztermében. A jelenlévők ezúttal egy kicsit abban az élményben is megfürödhettek, amit az Abigél című zenés-táncos darab novemberre tervezett színrevitele jelent majd. Ugyanakkor megható pillanatoktól sem volt mentes a látványos és üdítő hangulatú, teltházas gálaműsor.

 

 

Báder Zoltánnak egyaránt jól állt Fenyő Miklós és Balázs Fecó egy-egy népszerű dala

 

A kicsivel több, mint két órás előadás előadó művészi szempontból nagyon sok mindent megmutatott abból, amit ez a csapat az elmúlt években elért, és bizony az nem kevés. Átjöttek a dalokban őrzött érzések, hangulatok is, hiszen ha valamit nagyon tudnak tolmácsolni ezek a fiatalok, akkor e kettőt biztosan. Halápiné Kálmán Katalin az előadás előtt és közben is többször érezte úgy, hogy meg kell szólalnia, a közönség előtt elmondott szavai arról a kicsivel több, mint két évtizedről szóltak, amit a színpad művészeti vezetőjeként megélt és megtapasztalt. A tapasztalata pedig az volt, hogy a Tapolcai Musical Színpad különböző produkciói és a produkciókat előadó fiatalok nem csak helyi viszonylatban állták meg a helyüket, de kivívták neves szakemberek elismerését is, hajdani tanítványai közül többen pedig jól kiérdemelt országos ismertségre tettek szert a társulatban elsajátított alapokon elindulva.

 

A Tapolcai Musical Színpad “dicsőségtáblája”

 

Ez idáig hét hivatásos színészt, három táncost, illetve ugyanannyi ma már híres énekes tehetséget adott az országnak a csapat. Jelenleg is több olyan tagja van a társulatnak, akik ajánlatokat kaptak a fővárosból, de nem fogadták el a szerződést- hangsúlyozta a művészeti vezető. Elhangzott, Márta István, Esztergályos Cecília , Fenyő Miklós vagy éppen Miklós Tibor, a rock színház hajdani igazgatója is elismeréssel szólt egy-egy produkció kapcsán a tapolcai művészeti csoportról, az István a király, vagy éppen a Hotel Mentol előadásuk pedig neves szakmai és közönség elismerésekben részesült- tudhatták meg a jelenlévők számos egyéb érdekesség mellett Halápiné Kálmán Katalintól.

 

Halápiné Kálmán Katalin: Én mindenkire nagyon büszke vagyok…

 

A musical színpad vezetője ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy tagjaik nem egy válogatott társaság, hiszen mindenkit felvesznek soraikba aki jelentkezik. A siker felé vezető utat pedig nem csak a Tóth lányok pályafutása, hanem  jól mutatja jelenlegi oszlopos tagjuk, Baranyai Tóth Kiara története is , aki nyolc éves korától tagja a csoportnak, és a közelmúltban az X-faktorban ért el országos sikert.

 

Torma Tamás és Bali Mónika felejthetetlen produkciója

 

Baranyai-Tóth Kiara tehetségéhez nem férhet kétség

 

Én mindenkire nagyon büszke vagyok- fogalmazott a csapat mestere, majd felcsendültek az olyannyira várt vidám nyári slágerek a hozzájuk illő kivetített díszletvilág előtt. Szabó György, Tasner Réka, Torma Tamás, Baranyai-Tóth Kiara, Báder Zoltán, Bali Mónika, Kötéljártó Napsugár, Novák István, Németh Gabriella, Koleszár Nóra, Vajai Anna, Csík-Töreky Mira, Szabó Angelika, dr. Nagy Szintia, Horváth Veronika, Perger Barbara, Krámli Beáta, Sümegi Judit, Martonné Horváth Veronika énekesként, táncosként, színészként egyaránt megállták helyüket, remek szórakozást jelentettek a közönségnek, akár az Én és a kisöcsémből, a My Fair Ladyből,  Balázs Fecótól, illetve a Neoton famíliától csendültek fel a könnyűzenei örökzöldek.

 

Novemberben kerülhet tapolcai színpadra az Abigél, de a gálaműsor közönsége már megízlelhette a minőséget és az élményt 

 

 

Megható módon zárult a gálaműsor, az előadók köszönetképpen Máté Péter, Te ott állsz az út végén című slágerével lepték meg szeretett vezetőjüket, aki azzal viszonozta a gesztust, hogy a színpadon szereplőket egyenként bemutatta és dícsérte, mindenkiről mondott néhány kedves gondolatot, vagy történetet. /Töreky L./

 

 

Vidám nyári slágerekkel és az Abigél néhány részletével is nagy sikert arattak

| hírek, közélet, kultúra |