Legutóbbi két mérkőzését fölényesen nyerte a Tiac VSE megyei I. osztályú felnőtt labdarúgócsapata. Jelen pillanatban a negyedik helyen állnak, de van még esély megszerezni a dobogó harmadik fokát.

 

Nem volt könnyű dolga Dobján Krisztiánnak a csapat összeállításában, hiszen különböző okok miatt több meghatározó játékosa is hiányzott a bajnokikról, azonban az őket helyettesítő ifisták jól állták a sarat, éltek a lehetőséggel. – Kiváló labdarúgó időben, két rendkívül tartalékos csapat mérkőzésén feszült egymásnak a Tiac és a Várpalota.- kezdi beszámolóját az edző.

 

Ifistákkal kiegészülve sikerült fölényes győzelmeket aratni fotó: Tiac VSE

 

-Rögtön az első percekben kétgólos előnyt szerzett csapatunk, előbb egy vendég hibából Tóth Marcell talált a kapuba, majd egy kiváló mélységi indításból szintén ő növelte tovább az előnyt. Egy remek támadás után szépítettek a vendégek, nálunk pedig az U19 házi gólkirálya Makacsek Márk szerezte meg első felnőtt bajnoki találatát, mellyel így 3:1-es előnnyel mehettünk a pihenőre. Fordulás után kényszerű cserét hajtottunk végre, kapusunk Für Attila mezőnyjátékosként lépett pályára. Ebből is jól látszik, hogy különböző okok miatt milyen mértékben tartalékos összeállításban futballoztunk. Ez azonban nem vetette vissza a társakat, ugyanis további tetszetős találatokat szerezve döntötték el a mérkőzést. Makacsek Márk újabb találatával duplázott, míg Tóth Marci négy találatot szerzett, így a végeredmény 6:1 lett.

 

Tóth Marcell 43 lőtt góllal jelenleg második a góllövőlistán fotó: Tiac VSE

 

Összességében hiába a több ifi játékos, remek támadásokat vezetve, megérdemelten nyerte meg ilyen arányban is a mérkőzést fiatal csapatunk a sportszerű vendégekkel szemben. Ezután egy újabb hazai mérkőzés következett, remek, szinte nyári időben, kiválóan előkészített pályán fogadta a két tartalékos csapat mérkőzésén a Tiac a vendég Herendet. A kezdés után rögtön támadást vezetett a Tapolca és az első percben betalált Tóth Marcell révén.

 

Tóth Marcell az utolsó két meccsen összesen 12 gólt szerzett fotó: Tiac VSE

 

Újabb kettő perccel később ismét ő volt eredményes, sőt tíz perc elteltével szép támadások után négygólos előnyünk birtokában el is döntöttük a találkozót. Ezt követően szebbnél-szebb akciókat bemutatva folyamatosan növelte előnyét fiatal csapatunk, de a vendégek is szépíteni tudtak egy tetszetős támadás végén. A fordulás után pályára lépett több ifi játékos is, vezérletükkel pedig tovább nőtt az előny egy rendkívül sportszerű mérkőzésen.

 

 

A csapat egyértelmű vezére Tóth Marcell volt, aki nyolc találattal vette ki a részét a Herendre mért megsemmisítő vereségből. Gólszerzők: Tóth Marcell 8, Piros Zsombor 2, Csik Zsolt 2, Orbán Balázs 1, Molnár Tamás öngól, a végeredmény tehát 14:1 lett. A következő mérkőzést Fűzfő ellen idegenben vívja meg szombaton csapatunk, melyet itthon követ a Sümeg elleni szomszédvári rangadó, illetve szintén hazai pályán az utolsó fordulóban az Ajka Kristály elleni párharc.

 

A csapat maximálisan kiszolgálta a mérkőzésre kilátogató szurkolókat fotó: Tiac VSE

 

Sajnos csapatunk lépéshátrányban van a harmadik helyért vívott harcban, már csak matematikai esélye van megszerezni azt, míg Tóth Marcell nagy harcban áll a gólkirályi címért.- összegzett Dobján Krisztián vezetőedző. /hg/

Gólgazdag mérkőzéseket játszott a Tiac

| sport |