Atlétikában és mezei futásban is szép eredményeket értek el Szász Márton Általános Iskola diákjai, a Magyar Diákolimpia Szövetség által szervezett versenyeken.

 

A Pomázon rendezett Mezei futás Országos Diákolimpia döntőjében Veszprém megyét 16 versenyző képviselte. Nemenként és korcsoportonként különböző távokat kellett teljesíteni a futóknak. A legrövidebb táv 1500 m volt, a leghosszabb 4000 m. A legjobb tapolcai eredményeket Banda Krisztina és Orsós Veronika érte el. Krisztina az I. korcsoportban lett IV., míg Veronika az V. korcsoport dobogójának harmadik fokára állhatott.

 

Orsós Veronika harmadik helyen végzett fotó: helyszíni

 

A megyei Atlétika Diákolimpia döntőjében is szépen szerepeltek az iskola tanulói. III. korcsoportban Könczöl Gábor távolugrásban, 300m síkfutásban és svédváltóban is aranyérmet szerzett, míg 100m síkfutásban és kislabdahajításban ezüstérmes lett. Könczöl Ádám távolugrásban és 300m síkfutásban második lett, svédváltóban ugyancsak első. IV. korcsoportban Orsós Tina 100m síkfutásban, 200m síkfutásban nyert aranyat, távolugrásban ezüstöt.

 

24 csillogó érem a Szász Márton Általános Iskola diákjainak nyakában fotó: helyszíni

 

Katona Levente svédváltóban első lett, 400m síkfutásban második. Nagy Martin svédváltóban és távolugrásban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, 100m síkfutásban és 200m síkfutásban a második helyen, kislabdahajításban a harmadikon végzett. Gyenes Kármen 1500m síkfutásban első, kislabdahajításban második lett. V. korcsoportban Haik Alex 1500m síkfutásban III. helyezést ért el. Orsós Veronika súlylökésben és kislabdahajításban aranyérmet, 200m síkfutásban bronzérmet szerzett. /hg/

Éremeső a Szász Márton Általános Iskolában

| sport |