Nagy érdeklődés mellett zajlott az elmúlt héten  a ” Szülőföldem szép határa” című idei könyvtári olvasópályázat eredményhirdetése a Wass Albert könyvtár gyermekrészlegén, ahol a nagyobb nyereményeken kívül is rengeteg kedves ajándék talált gazdára. Az esemény gyermek és felnőtt résztvevőit  dr. Décsey Sándor, a szervező intézmény igazgatója köszöntötte, majd Vasáros Ferencné Márti néni könyvtárossal közösen, kedves szavak kíséretében díjakat, jutalmakat osztottak és sorsoltak ki az ifjú könyvbarátoknak.

 

Megtudtuk, a feladatok között szerepeltek szövegértésre irányulók, kutatni kellett a Magyar Értelmező Szótárban, vagy éppen  Tatay Sándor Kinizsi Pál című művében. Voltak olyan kérdések is, amelyek a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz kapcsolódtak, amelyekre a válaszokat az ügyes kutatók akár az internetről is levadászhatták, de volt  keresztrejtvény és könyvtárhasználat is a feladatok között. A felsősök versenyében híres magyarok és a hungarikumok is szerepeltek, betűhálót készítettek, totót töltöttek, bizonyíthatták, hogy mit tudnak a nemzeti értékekről. Újdonság volt, hogy idén online is be lehetgett kapcsolódni a pontgyűjtő versenybe, a beküldési határidő március vége volt.

 

 

A második osztályosok csoportjában Katona Zsófia végzett az élen, a 2 helyezett Kurkó Enikő lett, a 3. helyet holtversenyben  Puskás Máté és Sohár Lili szerezte meg. A harmadik osztályosoknál Kiss Csanád lett az első, Sellyei Boldizsár a 2., míg a 3.helyen, szintén holtversenyben Gmózer Noé Sára és Tapasztó Anna osztozott. A negyedikesek korosztályában Molnár Vivien állt az élre, Varga Sára a 2., Németh Dzsesszika pedig a 3. helyezett lett. A felsősöknél Szabó Anna Mária győzött, Pék Dóra a 2., Hegyi Dorka pedig 3. helyet vívta ki magának a könyvtár hagyományos és kifejezetten népszerű szellemi versenyében.  /tl/

 

 

A jövő olvasóit jutalmazták a könyvtár gyermekrészlegén

| hírek, kultúra, oktatás |