A Juhász Gyula utcai parkoló elkészülte után, napok óta gőzerővel folyik a munka az Egry József  utca felső részén, ahol az aszfaltozást a tervek szerint még a mai napon befejezik a Via-Vomito Kft. munkatársai.  A munkálatok eddig ütemterv szerint haladtak, gyakorlatilag nincs késésben a kivitelező- tájékoztatott a város alpolgármestere.

 

 

A Tapolca belterületén zajló útjavítások második állomásán Puskás Ákos lapunknak elmondta, korábban több mint 300 méter hosszban raktak le szegélyköveket, később szintbe helyezték az akna fedőlapokat, jelenleg pedig az aszfaltozás zajlik az Egryben.

 

 

A felújítások következő állomása a Fazekas utca lesz, ahol hasonlóan a korábbi helyszínekhez, a  régi aszfalt felmarásával kezd a kivitelező, majd ott is szegélykövezés és az utca egy részének aszfaltozása a menetrend. Az építőipari cég  ezután több tapolcai járdaszakasz felújításába kezd, később pedig olyan utcákba vonul át, ahol nincs szilárd burkolat, ilyen a Barackos városrész, illetve többek között a diszeli Mező Imre utca is.  Puskás Ákos kérdésünkre hozzátette, a jövőben is igyekszik megragadni minden olyan támogatási, pályázati lehetőséget a város, amely további belterületi utcák, utcaszakaszok felújítását teszi lehetővé. – Az elmúlt néhány évben drasztikusan megnőtt a gépjármű forgalom, ezt megsínylették az utak. Nem feltétlenül ilyen megterhelésre készítették őket, ahogy a parkolók korábbi mennyisége sem tudja már fedezni a megnövekedett gépjármű számból adódó igényeket- mutatott rá az alpolgármester./Töreky László/

 

 

 

 

Ütemterv szerint haladnak a belterületi útjavítások

| gazdaság, hírek, önkormányzat |