47.5 millió forintból egy kisebb naperőmű épülhet, továbbá mérési pontokkal segítik Tapolca 16 önkormányzati helyszínén az energia optimális felhasznását – tájékoztatta szerdán a sajtó képviselőit Puskás Ákos alpolgármester.

 

Konzorciumban Ajka, Tapolca, Balatonfüred és Várpalota  januárban nyújtott be pályázatot a  TOP Plusz pályázat keretében meghirdetett úgynevezett “okos város” projektre.  A konkrét cél az önkormányzati épületek energiahatékonyságának növelése volt. – Az Ajka vezette konzorcium jól pályázott, támogatói döntés született, reményeink szerint hamarosan a támogatói szerződés megkötése következik- tájékoztatott az alpolgármester.

 

Puskás Ákos alpolgármester /fotó:tl/

 

Puskás Ákos elmondta, az elnyert pénzből 16 önkormányzati tulajdonú helyszínen helyeznek el olyan mérési pontokat, amelyek a villamos energia hatékony felhasználását, optimalizálását segítik elő az érintett épületekben. – Az okos mérési pontok által szolgáltatott információk és egy szoftver lehetővé teszik, hogy irányíthatóvá váljon mikor és mennyi energia fogy a mérési helyeken-tette hozzá.  A projekt központi elemeként a Tamási Áron Művelődési Központ tetején egy kisebb naperőmű épül, amely villamos áram termelésével segíti elő az okos város koncepció gyakorlati megvalósulását. /Töreky L./

 

 

“Okosodó” és “zöldülő” Tapolca- naperőmű épülhet a művelődési központ tetején

| gazdaság, hírek, önkormányzat |