Mintegy 300 millió forintból, összességében 32 tapolcai helyszínen újulnak meg valamilyen formában az utcák, a parkolók és a járdák az elkövetkező hónapokban, de elkezdődött és hamarosan elkészülhet a rendezvénycsarnok beázó tetőszigetelésének felújítása is – hangzott el egyebek mellett Dobó Zoltán polgármester és Puskás Ákos alpolgármester közös sajtótájékoztatóján tegnap a városházán.

 

 

Dobó Zoltán az aszfaltozással érintett helyszínek mindegyikét konkrétan megnevezte, a munkálatok helyszíneinek sorrendiségét és pontos idejét azonban nem, azokat ugyanis számos külső körülmény befolyásolja. Megtudtuk, a jelenleg zajló Juhász Gyula utcai parkoló meleg aszfaltozását követően, az Egry utcába vonul át a kivitelező és a burkolatcserét megelőzően, az útpadka javításával kezd. Később meleg aszfalt burkolatot kapnak a Fazekas utca, a Május 1 utca, a Keszthelyi út, a Bacsó Béla utca járdafelületei. A Széchenyi utcában a betonjárda, az Ady Endre utcában az aszfaltos járda javítása van betervezve.

 

Nyár közepére, végére ezek az utcák, parkolók, járdák készülhetnek el /fotók:tl/

 

Új aszfaltot kap a Pacsirta utca néhány része, a Darányi utca, a Bárdos Lajos utca is. A Május 1 utcában járda és parkoló újul meg, a régi temetőnél a járda, a Munkácsy köz útfelületére pedig mart aszfalt kerül. Aszfaltozzák a Dobó lakótelep Viszló utcájának parkolóit, a Sebronban  két helyszín kap útburkolatot majd. Útfelújításra kell számítani a tavasz és a nyár folyamán a diszeli Mező utcában, a Berek utcában, a Derkovits és a Móra Ferenc utcákba, illetve a Barackos városrészben a Kós Károly, a Madách Imre, a Benedek Elek, a Sütő András és Márai Sándor, Szabó Magda utcákban. Megújulhat burkolatában a Kazinczy téri kőpark körüli parkoló és az Alkotmány utca járdafelülete is. Elhangzott, a mart aszfaltot a meleg aszfalttal ellentétben csak 20 Celsius fok fölötti átlaghőmérséklet mellett szabad teríteni, így a technológiával érintett utcákban a nyár közeledtével, illetve nyáron kerülhet sor a kivitelezésre. A polgármestere hozzátette, a felsoroltaknál jóval több azoknak az utcáknak, járdáknak a száma Tapolcán amelyekre ráférne a javítás, ezért a későbbiekben folytatni fogja a város a felújításokat. /tl/

 

Parkolók, utcák, járdák aszfaltozása- tájékoztató a városházán

| gazdaság, gazdaság, hírek, közélet, önkormányzat |