A tapolcai Csuba Lászlónét, Irénke nénit már csak öt év választja el a 100-tól, ám korát meghazudtoló fizikai, szellemi frissesség és teljesítőképesség jellemzi. A mai napon otthonában köszöntötte őt Dobó Zoltán polgármester, aki egy csokor virág kíséretében átadta számára Magyarország kormányának születésnapi üdvözlő oklevelét.

 

Csuba Lászlóné fiatal lányként érkezett Tapolcára, az Alföldről került a Balaton mellé, ezért nem véletlen, hogy akkor és azóta is lenyűgözi az itteni táj, a hegyek, és legfőképpen a Balaton, amely hajdani férje és önmaga számára is a szépséget,  a természetközeli életmódot, a horgászat örömét nyújtotta( maga is sokat horgászott, alig néhány éve hagyott fel kedvenc hobbijával).

 

 

Irénke néni azzal magyarázta az egészségben megélt szép életkort, hogy nem volt soha “nagyigényű”, elégedett volt azzal, amit az élettől kapott és nagyon tudott örülni az apró dolgoknak is”. – Történt jó is, rossz is az életemben, de mindent összevetve a jó felé billentek a dolgok. Rossz dolgok gyakran érik az embert, de nem szabad eltúlozni azok jelentőségét, nem szabad engednünk önmagunknak, hogy sokáig szenvedjünk miattuk  – összegezte élettapasztalatait a Tapolcai Újságnak még 2017-ben,  90. születésnapján. Betegségek szerencsére ma sem kínozzák, családjának szeretete segít megőrizni lelki derűjét és vele testi egészségét. Szellemi frisségét pedig legkedvesebb elfoglaltságával, a keresztrejtvények fejtésével tartja karban. Csuba Lászlóné aktív éveiben részben háztartásbeliként, részben MÁV alkalmazottként találta meg a helyét a mindennapokban. /tl/

 

Irénke néni 95 évesen is jól érzi magát

| hírek, közélet, önkormányzat |