A Tapolcai Városi Képzőművész Kör alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás  “Árnyék mögött fény ragyog” – címmel az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központban az elmúlt hét pénteken. A tapolcai alkotások, ahogy a tárlat címe is sejteti, az élet pozitívabb, szebb oldalát igyekeztek megragadni.  A kiállítás április 22-ig tekinthető meg az ajkai művelődési intézmény kiállítótermében. 

 

 

Tihanyiné Bálint Zsuzsanna művészeti vezető távollétében, Sütő-Németh Hajnalka nyitotta meg a kiállítást, aki bemutatta a kiállító alkotókat, Horváth Róbertet, Horváth Sándorné Évát, Nagy Sándort, Székelyné Lájer Erzsébetet, Lázár Jánosnét, Szita Szabolcsot, Tóthné Bognár Máriát, Vecsei Jánost, Tihanyiné Bálint Zsuzsannát, Somogyiné Varga Anikót, Hergivits Jánosnét és Sütő Györgyöt. Hangsúlyozta, a kör immár másodszor mutatkozik be Ajkán, jelenleg tíz- tizenöt fős létszámmal működnek, és mára már a klasszikus és a modern témák mindegyike, illetve a technikák sokasága is ismert a tagok előtt.

 

 

Elhangzott, a tapolcai alkotók igyekeznek a mindennapi  szomorú dolgokon túllépve, ráfókuszálni arra a sok szépségre ami körülveszi  az embert, hiszen egy mosoly, a gyermek kacagása, egy jó zene vagy könyv, egy szép festmény is adhat témát, ihletet. – Mi ezeket a pozitív élményeket a munkáinkon keresztül szeretnénk megmutatni-fogalmazott Sütő- Németh Hajnalka, aki  a tagság nevében megköszönte a művelődési központ igazgatójának, Bábics Valériának és Rédling Nikoletta művelődésszervezőnek a kiállítás lehetőségét. /tl/

 

 

 

Tapolcai képek, fények ragyognak Ajkán

| hírek, közélet, kultúra |