Kezdő, haladó és “profi”  turistáknak írt turisztikai zsebkönyvet  Müller Nándor, aki bakonyi barangolásait gyönyörű fotókon és két kiadványban is megörökítette. A szerző  projektoros vetítéssel színesített előadást tartott élményeiről, a könyvek megszületésének folyamatáról, nem utolsó sorban a Bakony csodálatos tájairól, élővilágáról pénteken a  Wass Albert könyvtár olvasótermében.

 

 

A Négy évszak a Bakonyban egy kétnyelvű ismeretterjesztő könyv, amely a Keleti-, az Északi- és a Déli- Bakony legszebb tájait, állat és növényvilágát, természeti és épített örökségeit mutatja be.  A Barangolások a Bakonyban viszont egy turisztikai zsebkönyv, amely sétákat, kirándulásokat, bakancsos túrákat tartalmaz színes képekkel illusztrálva- tudtuk meg  a szerzőtől, aki civilben nyomdász, grafikus szerkesztő.

 

 

– Két éven keresztül készítettem ezt a két könyvet, több, mint 1000 kilométert gyalogoltam, 26 ezernél több képet lőttem és 6-700 kilométernyi túraútvonalat írtam meg, fotóztam végig, ami egy rendkívül izgalmas kaland volt számomra. Bejártam és  lefényképeztem a tájat, később megírtam, szerkesztettem, betördeltem. És persze nyomdászként ott álltam a nyomdában is,  amikor készült a könyv- árulta el Müller Nándor, aki a fotózás technikai hátteréről, nehézségeiről  is szívesen beszélt lapunknak. – Nekem a feladathoz feltétlenül szükséges  természetfotós fotós felszerelésem van, ami három állványból, telepakolva 10-15 kilós fotós táskából és természetesen egy jó tükörreflexes gépből és hozzá jó objektívekből áll. Amikor fotóstúrára indulok, bizony rendesen fel vagyok málházva- mondta.

 

 

Mint megtudtuk, Müller Nándor saját kiadványai népszerűek és sikertörténetnek nevezhetők  azok körében, akiknek a túrázás, a természetjárás már jelen van az életében, de azok is szívesen vásárolják és forgatják a szerző könyveit, akik élménydús kirándulási ötleteket szeretnének meríteni tervezett kirándulásaikhoz. /Töreky L./

 

 

 

 

 

A Bakonyban túrázott, fotózott és megosztotta velünk könyveit, élményeit

| hírek, közélet, kultúra |