Varjas Judit ékszerkészítő és díszítőfestő iparművész nagy örömmel fogadta a felkérést, hogy varázsolja esztétikai és művészi igénnyel széppé és különlegessé a nemrégiben teljes felújításon átesett diszeli Csobánc Művelődési Ház legnagyobb belső falfelületét. Ismerve Judit eddigi alkotói munkásságát és sikereit,  senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy ezúttal is valami egyedi és valóban szemet gyönyörködtető dolog van születőben. Nem véletlen az sem, hogy maximális bizalom járt a munkához, hiszen szabad kezet, teljes művészi szabadságot kapott az alkotó a megrendelőtől.  

 

Sokan tudják, hogy Varjas Judit egyéni stílusú üveg és alpakka ékszerek gyártásán kívül, évek óta úgynevezett dekorfalak tervezésével és kivitelezésével is foglalkozik. Megrendelői egyediségre, progresszív  esztétikumra igényes magánszemélyek, vagy éppen vállalkozások, intézmények, hotelek, vendéglátóhelyek vezetői. A tapolcai alkotó neve, munkái az országhatáron túl is ismertek, a Varjas Art márka már a belsőépítészeti különlegességnek számító, egyedi  falfelületek elkészítéséhez szükséges legmodernebb anyagok, eszközök egyes gyártóinak katalógusaiban is szerepel.

 

 

 

Judit és Jano munka közben /fotók.tl/

 

Varjas Judit párjával, egyben munkatársával, Mészáros Janoval  ezúttal a már személyes védjeggyé vált, kézzel, glettvassal felhordott fosszília ( ősmaradvány) minták különböző méretű és formavilágú változatait álmodta a kultúrház falára. Az elképzelés megvalósításához modern, kiváló tulajdonságokkal rendelkező ásványi, mészkő-márványőrlemény glettanyagot használ Judit, amelyet ezekben az órákban, napokban, különböző rétegekben visz fel az előkészített felületre. Az így keletkezett formagazdag és rendkívül strapabíró háromdimenziós falfelület teljes száradása után jöhetnek majd a festékek, a színek és egyéb dekorációs elemek, amelyek igazán látványossá teszik majd a végeredményt… /Töreky L./

 

 

Művészi igénnyel szépül a napokban a Csobánc Művelődési Ház

| gazdaság, hírek, kultúra, önkormányzat |