Gyümölcsoltó boldogasszony napján jelent meg Gábriel arkangyal Máriának és közölte a szent szűzzel, hogy ő fogja megszülni a világ megváltóját. Ezt az egyház és hívők számára kiemelten fontos napot, tavaszköszöntő ünnepséggel tették játékossá és élményekben gazdaggá az ovisok és szüleik számára a Szent Erzsébet óvoda munkatársai pénteken délután.

 

 

A gyerekek szüleit Zöldy Andrásné igazgató köszöntötte, aki arra kérte a jelenlévőket, az intézmény pedagógusait, a szülőket, hogy miközben békében, reményekkel, örömmel,  jó érzésekkel telve ünnepelnek, álljanak meg egy pillanatra és  gondoljanak szeretettel azokra a családokra, gyerekekre is, akik a szomszédban folyó háború miatt mindezt nem élhetik meg. – Hiszem, hogy  az intézményünkben folyó nevelési munkának az egyik legfőbb célja, hogy elültessük a kicsikben azt a magot, ami a Jó felé vezeti őket- fogalmazott az intézményvezető.

 

 

 

 

A népi játékokkal, élő kisállatok simogatásával, tojáskereséssel és rengeteg kedves, játékos családi, közösségi programmal, szeretetvendégséggel színesített tavaszköszöntő családi nap három helyszínen, az óvoda udvarán, a szemben lévő Arany János utcai játékudvarban és a plébánia épületénél zajlott. /tl/

 

Játékos tavaszköszöntés a Szent Erzsébet oviban

| hírek, hitélet, oktatás |