A Csermák József Rendezvénycsarnokban tartotta idei szalagavatóját a Batsányi János Gimnázium és Kollégium az elmúlt hét péntekén. A szülők, hozzátartozók, vendégek védettségi kártyával és maszkban figyelhették az iskolai ünnepséget a nézőtérről, amelyre hagyományosan meghívták a tankerület és Tapolca képviselőit, a város vezető hivatali tisztségviselőit is. Idén ötvennégy tanuló mellére került fel az elmúlt négy iskolai évre emlékeztető szalag és a báli tánc is egész biztosan szép emlék marad a vendégek, a pedagógusok és a diákok számára egyaránt.

 

 

 

Varga Tiborné igazgató Riba Erzsébet osztályfőnök kosztümjére tűzi fel a szalagot  /fotók:tl/

 

 

Az iskolai rendevény résztvevőit Herczeg Réka 11/A osztályos tanuló köszöntötte, majd Varga Tiborné szólt  Riba Erzsébet és Ácsné Ravasz Éva osztályfőnökök tanítványaihoz, az idén érettségiző osztályokhoz. Elmondta, hogy hosszú, várakozással teli, szorongásos időszakot tudhatnak maguk mögött a gimnazisták, de a rendkívüli körülmények ellenére is érdemes örülni ennek az ünnepi napnak. – Most együtt ünnepelhettek családotokkal, barátaitokkal, akik végigkövethetik utatok egy fontos állomását, a szalagfeltűző ünnepséget. Az elmúlt időszak megtanított benneteket az alkalmazkodásra és örülni annak, aminek lehet. Célokat tűztetek ki, jövőképet állítottatok magatok elé, érettségire jelentkeztetek és most bizonyítanotok kell, hogy mindezeket képesek vagytok megvalósítani is- mondta az igazgatónő, aki szerint hosszú, gyakran akadályokkal tűzdelt, de örömteli, sok tapasztalatot hozó út vár a végzősökre. – Ezen az úton kísérjen el bennetek mindaz, amit tanáraitoktól, szüleitektől, társaitoktól kaptatok a középiskolai évek alatt. Köszönjétek meg nekik a kapott tudást, a gondoskodást és kívánom, hogy idővel mindaz, amit megtanultatok, végül bölcsességgé összegződjön bennetek- fogalmazott Varga Tiborné.

 

 

Ácsné Ravasz Éva osztályfőnök és tanítványai

 

Dobó Zoltán a város nevében üzent a végzősöknek. Arra kérte őket, hogy igyekezzenek úgy megélni ezt a napot, hogy idős korukban is jó érzéssel tudjanak visszaemlékezni rá. – Ünnepel az iskola közössége, hogy ötvennégy diákja eljutott az életnek és  tudásnak erre a szintjére, hogy eljutottatok a felnőtt élet küszöbére. Ünnep ez a tanulóknak, a tanároknak, a szülőknek egyaránt. Mindezt azonban nem szabad magától értetődőnek tartani. Az elmúlt években tanúsított törődést, szeretetet, a tudás átadását köszönjétek meg azoknak, akik igazán megérdemlik- üzente az idei gimnáziumi szalagavató ünnepeltjeinek a város polgármestere. A szalagfeltűzést és a báli táncot megelőzően,  a 11. évfolyam nevében Kötéljártó Napsugár tanuló szólt a végzősökhöz, az idén  búcsúzó osztályközösségek képviseletében pedig Magi Bernadett 12/A osztályos diák értékelte és köszönte meg a gimnáziumi éveket. /tl/

 

A báli tánc pillanatai /fotó: Batsányi János gimn. facebook oldal/

 

 

 

Végzős batsányisok nagy ünnepe – felkerültek a szalagok az ünneplőkre

| hírek, kultúra, oktatás |